StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Викликає лихоманку: вчені виявили новий невідомий вірус

5 жовтня 2021, 22:20
У деяких хворих виявляли порушення функцій печінки.
учений
Вірус виявили в 2019 році / pixabay

Японські вчені знайшли раніше невідомий вірус, який може передаватися людям через укуси кліщів і викликати лихоманку. Вперше такий вірус виявили в 2019 році.

Як йдеться у пресрелізі університету Хоккайдо, вірус отримав назву Йезо.

Так, вірус був виявлений в 2019 році, коли 41-річний чоловік був госпіталізований з лихоманкою і болем в ногах після укусу кліща під час прогулянки по лісі.

Другий випадок з аналогічними симптомами був зареєстрований в 2020 році. Тести показали, що пацієнт не був інфікований будь-якими відомими вірусами, які переносяться кліщами в цьому регіоні. Тому випадки характеризувалися лихоманкою і зниженням кількості тромбоцитів і лейкоцитів в крові.

Генетичний аналіз вірусів, виділених із зразків крові двох пацієнтів, виявив новий тип ортонаіровіруса (клас найровірусів), який містить такі патогени, як вірус геморагічної лихоманки Крим-Конго.

Крім того, фахівці виявили зразки крові ще кількох пацієнтів, у яких з 2014 року спостерігалися схожі симптоми після укусів кліщів.

Які наслідки вірусу

Як розповів вірусолог Кейта Мацуно, в Японії новим вірусом заразилися семеро людей. Однак, смертельних випадків досі не підтверджено.

У деяких хворих виявляли порушення функцій печінки. Також вчені Університету Хоккайдо перевірили зразки крові диких тварин, у тому числі оленів і єнотів. Результати показали наявність у них антитіл до нового вірусу.

читайте такожУ мешканки Сумщини з-під пломби витягли небезпечного кліща

Як раніше писали, вчені припустили, що частина населення планети може бути несприйнятливою до COVID-19 через генетичні особливості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти