StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вправа Кегеля: навіщо вона потрібна і як її робити

27 січня 2021, 15:32оновлено 20 вересня 2021, 12:29
Вправа Кегеля - відмінний інструмент для поліпшення здоров'я тазового дна.
Вправа Кегеля: навіщо вона потрібна і як її робити

Якщо ви вперше почули про вправи Кегеля, у вас, ймовірно, немає твердого розуміння, що це таке і чому, жінки практикують його або навіть вкладають кульки в свою піхву.

Хоча це може здатися дивним, вправи Кегеля є чудовим інструментом для поліпшення здоров'я тазового дна, а також поліпшення сексуального здоров'я та лібідо.

Видання The EveryGirl поговорив з доктором Рейчел Гельман, спеціалістом з тазового дна з Сан-Франциско, щоб зрозуміти, чи дійсно Кегель того вартий.

читайте такожЛікар назвала тихих ворогів лібідо

Вправа Кегеля - що це?

За словами доктора Гельмана, вправи Кегеля-це вправа, в якому ви скорочуєте і розслабляєте м'язи тазового дна. "Тазове дно - це м'язова чаша в тазі, яка підтримує органи малого тазу (сечовий міхур, товсту кишку, матку або простату)", - сказав доктор Гельман. Як і будь-які інші м'язи тіла, тазове дно можна зміцнити за допомогою вправ.

Вправа Кегеля-переваги

Всупереч тому, що думає більшість людей, Кегель-це не тільки для сексу. Доктор Гельман пояснив, що Кегель зазвичай призначають людям з нетриманням сечі. Однак є великий список різних переваг виконання вправ Кегеля. Кегель допомагає розслабити і скоротити м'язи тазового дна, поліпшити кровообіг у піхві (допомагає з збудженням) і може поліпшити сексуальне визнання (тому що Ви краще контролюєте ці м'язи).

Як визначити м'язи Кегеля?

Доктор Гельман вважає, що багато жінок не можуть правильно виконувати Кегель, просто слухаючи інструкції. Тому вона заявляє, що будь-хто, хто має ознаки та симптоми дисфункції тазового дна з нетриманням або ослабленими м'язами тазового дна, повинен проконсультуватися з фізіотерапевтом, щоб скласти план лікування.

"Багато людей, у тому числі нетримання сечі, насправді мають гіперактивні м'язи тазового дна, і їм потрібно працювати над їх розслабленням, а не над їх зміцненням. Якщо м'язи знаходяться в захищеному або гіпертонічному стані, вони вже знаходяться в граничному діапазоні рухів і не зможуть скорочуватися далі, коли їм потрібно. Наприклад, коли людині потрібно зупинити вихід сечі", - сказала Гельман.

Якщо ви хочете спробувати вправи Кегеля вдома, перш ніж звернутися до фізіотерапевта, найпростіший спосіб зробити це - стиснути м'язи таза і розслабити їх. Це такий же рух, як якщо б ви затримували струмінь сечі. Однак не намагайтеся це зробити, поки ви насправді намагаєтеся помочитися, тому що це може порушити шлях між мозком і сечовим міхуром, що призведе до того, що людям буде складно почати і зупинити сечовипускання. Кегель можна робити де завгодно-спробуйте прямо зараз.

Зверніть увагу на м'язи, які ви використовуєте для скорочення. Не використовуйте м'язи живота, сідниць або ніг для скорочення тазового дна - це не допоможе вам активувати потрібні м'язи.

Якщо ви помітили, що не отримуєте бажаних результатів або хочете більш докладного обговорення свого тазового дна (особливо, якщо ви недавно народили дитину), запишіться на прийом до свого терапевта.

Кому слід робити вправу Кегеля?

Кожен може виконувати вправи Кегеля для поліпшення свого сексуального і репродуктивного здоров'я і гарного самопочуття. Однак, якщо ви страждаєте нетриманням сечі, болями в області таза або будь-якими іншими ознаками дисфункції, вам слід звернутися до лікаря з приводу плану лікування, який може включати вправи Кегеля.

Д - р Гельман зазначив, що зустріч з лікарем є найкращим способом підійти до лікування, оскільки "деякі люди, можливо, повинні працювати над силою, тоді як іншим може знадобитися робота над витривалістю, а іншим може знадобитися робота над координацією м'язів, що вимагатиме інші види Кегеля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти