StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Укол здоров'я: вчені викрили топ-3 міфів про вакцинації

17 листопада 2020, 02:58оновлено 17 листопада 2020, 18:26
Дослідники взялися за викриття найпоширеніших міфів про шкоду щеплень.
Вакцинація
Вчені викрили топ-3 міфів про вакцинації / УНІАН

Останнім часом все частіше і частіше батьки відмовляються прищеплювати дітей - через надумані, невірні та вкрай небезпечні забобони.

Портал Рубежі здоров'я склав топ-3 найпоширеніших міфів про вакцинацію.

Міф №1. Вакцинація не повністю безпечна для здоров'я. Майже всі вакцини вводяться за допомогою уколу, який може викликати біль, почервоніння і набряклість в місці ін'єкції. Іноді побічні ефекти виражаються підняттям температури або алергічною реакцією. Але обходитися без вакцинації набагато більш небезпечно.

Міф №2. Вакцини не працюють так, як слід.

Оскільки деякі види вакцин винайдені та використовуються вже більше півстоліття, то більшість молодих батьків не знають про хвороби, які вони запобігають. Тому-то вони так легковажно ставляться до питання щеплення своїх дітей, знаходячи при цьому масу безглуздих і лженаукових доводів. Але вакцину працюють і сьогодні. Достатньо лише проводити вакцинацію згідно із затвердженим графіком.

Міф № 3. Можна самостійно вибирати, яку щеплення робити, а яку ‒ ні.

Зараз дітей, згідно з правилами МОЗ, потрібно прищеплювати від десяти захворювань: гепатиту Б, туберкульозу, правця, кашлюку, паротиту, кору, краснухи, поліомієліту, дифтерії, гемофільної інфекції. Єдине захворювання, проти якого більше не робиться вакцинація - це віспа. Всі інші хвороби як і раніше несуть небезпеку для здоров'я дітей.

Коронавірус і вакцина - що було раніше:

  • Вчені висунули теорію про те, що носіння масок збільшує шанси хворіти на коронавірус безсимптомно. Згідно з цією гіпотезою, носіння маски для обличчя фактично знижує дозу інфекції й, отже, вірусне навантаження, що призводить до безсимптомних або легких випадків.
  • Лікар пояснив, чому українцям не світить вакцина від COVID-19. Вакцина від коронавірусу вимагає дотримання особливих умов під час транспортування і зберігання, повідомив інфекціоніст.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти