StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Трави проти депресії: топ-5

16 липня 2020, 13:00
Дослідження намагалися відстежити користь трав для лікування депресії.
Дослідження намагалися відстежити користь трав для лікування депресії.
Дослідження намагалися відстежити користь трав для лікування депресії.

Якщо ви живете з депресією, але вирішили не приймати ліки, у вас все ще є інші варіанти. Деякі люди звертаються до трав і природних засобів, щоб знайти полегшення від своїх симптомів.

Багато з цих засобів століттями використовувалися в медицині як народні та альтернативні методи лікування. Сьогодні багато трав продаються як стимулятори настрою для людей, які відчувають хронічний смуток або безнадійність.

Дослідження намагалися відстежити користь трав для лікування депресії. Ось кілька трав, які можуть допомогти підняти ваш настрій при легкій і помірній депресії.

Трави проти депресії

Звіробій

Звіробій - це рослина, яка росте в Європі, Західній Азії і Північній Африці. Європейці зазвичай приймають звіробій як спосіб лікування депресії.

читайте такожТрави, які позбавляють від болю: топ-3

Прийом звіробою був пов'язаний зі збільшенням кількості серотоніну в організмі. Серотонін - це хімічна речовина, що покращує самопочуття мозку, яке часто зустрічається у людей з депресією. Деякі антидепресанти працюють, збільшуючи кількість серотоніну в мозку.

Згідно надійного джерела даних Національного інституту здоров'я (NIH), звіробій може допомогти при легких формах депресії, хоча його наслідки не були остаточно доведені. Огляд, проведений в 2008 році за 29 дослідженням звіробою, показав, що рослина настільки ж ефективна для лікування легкої і помірної депресії, що і антидепресанти, але при цьому дає менше побічних ефектів.

Важливо відзначити, що звіробій відомий тим, що взаємодіє з великою кількістю ліків. Це особливо вірно для розріджувачів крові, протизаплідних таблеток і хіміотерапевтичних препаратів. Завжди консультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати цю траву.

Шафран

Шафран - це пряність, отримана з висушеної частини крокусу, квітки сімейства ірисів. Згідно з дослідженням в альтернативній медицині ReviewTrusted Source, було доведено, що прийняття шафранової стигми (стержень в квітці) ефективно для лікування легкої і помірної депресії.

Базилік

Базилік є не тільки ароматною і смачною пряністю, а й засобом, яке уповільнює вироблення гормону стресу - кортизолу. Базилік ще і може допомогти у виробленні гормонів радості - ендорфінів. Він зменшує загальний стан нервозності, знижує рівень стресу і може побороти емоційне виснаження при депресії легкого ступеня.

Пустирник

Лікувальні та заспокійливі дії пустирника описані давно. Він виявляє седативну дію на організм, припиняючи і згладжуючи збудження в центральній нервовій системі. Крім того, завдяки своїм заспокійливим властивостям, пустирник позбавляє від тривожності, поглиблює сон і усуває страх.

Трави проти депресії: топ-5

Мелісса

До складу лікарської трави Мелісси входить велика кількість корисних компонентів: ефірних масел, дубильних речовин, органічних кислот, вітамінів С і В, кальцію, заліза, калію, магнію, цинку, селену. У дослідженні, опублікованому в 2014 році, вивчався настрій і когнітивні ефекти продуктів, що містять мелісу. Так, її додавали в йогурт разом з натуральними або штучними підсолоджувачами. Учасники обох груп повідомили про позитивний вплив на різні аспекти настрою, включаючи зниження рівня тривоги.

Хоча це перспективно, необхідні додаткові дослідження, щоб точно визначити його ефективність.

Настій з меліси зазвичай використовують не тільки для заспокоєння нервової системи і поліпшення сну, а й в інших цілях, таких як поліпшення травлення, стабілізація обміну речовин і так далі.

Хоча деякі трави і добавки показують багатообіцяюче значення при лікуванні депресії, вони не є постійним або надійним варіантом при важкій депресії. Не покладайтеся на добавки як на спосіб впоратися з важкими симптомами депресії. Депресія може бути серйозним захворюванням. Попрацюйте з вашим лікарем, щоб знайти план лікування, який працює для вас.

У магазинах і аптеках можуть продаватися трави і харчові добавки для лікування депресії. Однак, відповідно до огляду, опублікованого в BJPsych Advances, деякі з цих методів лікування були ефективними в лікуванні депресії. До них належать такі трави:

  • Crataegus oxyacantha (глід)
  • Eschscholzia californica (каліфорнійський мак)
  • Гінко білоба
  • Лавандула вузьколиста (лаванда)
  • Matricaria recutita (ромашка)
  • Пассифлора (майпоп або пурпурна пасифлора)
  • Piper methysticum (кава)Валеріана лікарська (валеріана)

Якщо ви вирішите використовувати ці або інші трави, спочатку проконсультуйтеся з лікарем, щоб переконатися, що вони не будуть взаємодіяти з будь-якими ліками, яке ви приймаєте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти