StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Топ-3 способи підняти собі настрій - порада експерта

30 червня 2021, 04:56
Виявляється, є прості способи підняти собі настрій. Про це говорить відомий психолог Еліс Бойс-фахівець з когнітивно-поведінкової терапії.
121
Топ-3 способи підняти собі настрій / R.N. PRASAD / flickr.com

Підбадьоритися при пригніченому стані просто. Про це в коментарі порталу Psychology Today розповіла Еліс Бойс - фахівець з когнітивно-поведінкової терапії та соціальної психології.

Спершу, каже вона, потрібно пережити почуття від успішно виконаного завдання. Насамперед вона пропонує пригода, навіть якщо воно трохи важке. Ця стратегія не для кожного випадку, але її варто включити в свій інструментарій. Бойс наводить як приклад свої добові бюджетні поїздки в інші міста, коли вночі вона в дорозі, вдень подорожує по місту, а ввечері повертається додому. Це неабияк вимотувало, але збагачувало найкращими спогадами в житті.

Другим методом фахівець запропонувала натхнення чужим прикладом. Вона пояснила, що при стресі і неспокої важливо пам'ятати, що іноді їх відчувають при переслідуванні важливої мети. Коли долає стан глибокої тривоги з приводу своїх цілей, важливо бачити, як інші люди відчувають те ж саме і реалізують мрії без гарантії успіху, часто терплять невдачі на цьому шляху.

Третім методом Бойс назвала звернення до натхненника або кумира. Почуття пригніченості викликає стан "нічого втрачати" і парадоксальним чином додати підприємливості і сміливості. Один із способів направити це в потрібне русло - звернутися до того, хто надихає. Можливо, отримати очікуване не вийде, але підйом настрою за рахунок здатності ризикнути гарантований. Можна написати лист, задати питання або відправити подячний твіт і автору або подкастеру, чия робота приносила раніше користь.

читайте такожПсихолог розкрила секрет правильної сварки

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що захворювання ясен здатне спровокувати серцеві захворювання, оскільки скупчення "поганих" бактерій у роті може потрапити в кровотік.

А незвичайний – кислий - присмак у роті може бути симптомом інфаркту.

Пізніше психологи повідомляли, що сварливі одружені чоловіки, які не допомагають подружжю по дому, отримують більшу зарплату, ніж чоловіки, які допомагають дружинам з домашніми клопотами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти