StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Стоматолог назвав 6 речей, які не можна робити перед прийомом

30 січня 2024, 15:15
Деякі речі краще не робити перед прийомом - навіть якщо ви прийшли просто на огляд.
Стоматолог назвав 6 речей, які не можна робити перед прийомом
Стоматолог назвав 6 речей, які не можна робити перед прийомом / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Похід до стоматолога - психологічно важке рішення для багатьох людей, але якщо вже ви опинилися в ситуації, коли вам доведеться лягти в крісло лікаря, то є деякі речі, які можуть трохи полегшити цей процес.

Доктор Халед Касем, головний ортодонт клініки Impress, розповів про шість речей, які він ніколи не робитиме перед прийомом - навіть якщо ви прийшли просто на огляд.

Ніякої випивки

Хоча невелика порція спиртного може допомогти вам заснути в ніч перед відвідуванням стоматолога, особливо якщо ви нервуєте, краще уникати алкоголю за день до (і в день) відвідування.

відео дня

Це пов'язано з тим, що алкоголь може призвести до зневоднення порожнини рота, що є загальною ознакою інших проблем зі здоров'ям порожнини рота, а отже, може перешкодити поставити точний діагноз.

Ніяких сигарет

Попри те, що курці можуть захотіти викурити сигарету, щоб заспокоїти нерви, краще утриматися від паління або вейпінгу щонайменше за 24 години до візиту до стоматолога. Більшість людей знають, що куріння шкідливе для здоров'я, особливо для зубів, але навіть одна сигарета може змінити колір зубів.

Жодної твердої їжі

Найменше ви хочете прийти на прийом із застряглою в зубах їжею, що легко може статися, якщо перекусити горіхами. Краще віддати перевагу м'якшій їжі, яка також щадитиме ваш шлунок, наприклад, яєчні.

Ніякої кави та чаю

Більшість із нас починають день із чашечки чаю або кави - особливо коли за вікном стоїть похмура й холодна погода. Але гарячі напої можуть викликати чутливість зубів і призвести до їхнього фарбування. Доктор Касем рекомендує пити тільки воду вранці перед прийомом.

Ніякого макіяжу

Ми знаємо, що ви не наносите макіяж на зуби, але деякі засоби можуть стати причиною проблеми. Стоматологічні інструменти, такі як водні спреї, не дуже добре поєднуються з помадою або тональним кремом - після візиту ви можете виглядати трохи розмазаним.

Чистіть зуби як зазвичай

Багато хто з нас панікує в день візиту до стоматолога, чистячи зуби по двадцять хвилин, щоб переконатися, що вони виблискують чистотою. Але насправді все не так. Дотримуючись звичайного режиму чищення зубів, ви зможете дати стоматологу чесне уявлення про ваші зуби і про те, як ви за ними доглядаєте.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти