StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сови або жайворонки: чий спосіб життя є ранньою ознакою Альцгеймера

20 серпня 2020, 22:34
Команда з Імперського коледжу Лондона вивчила понад півмільйона людей.
Команда з Імперського коледжу Лондона вивчила понад півмільйона людей/Pixabay
Команда з Імперського коледжу Лондона вивчила понад півмільйона людей/Pixabay

Бути "жайворонком" може бути пов'язано з розвитком хвороби Альцгеймера.

Вчені виявили, що більш високий ризик захворювання був в значній мірі пов'язаний з тим, щоб рано лягати спати і рано вставати, - повідомляє The Daily Mail.

відео дня

Команда з Імперського коледжу Лондона вивчила понад півмільйона людей і проаналізувала їх генетичну інформацію, а також характер сну. Вони виявили, що ті, у кого генетичний ризик хвороби Альцгеймера удвічі вище, на 1 відсоток частіше називають себе "ранковими людьми". До того ж вони спали менше.

читайте такожЯк заснути і спати: якісні поради щодо поліпшення сну

Результати дослідження, опубліковані в журналі Neurology, не означають, що ранковий спосіб життя викликає слабоумство. Вчені підкреслюють, що режим сну не викликає захворювання, а може бути його ранньою ознакою.

Вони кажуть, що це може бути пов'язано з тим, що гени, що призводять людей до деменції, також можуть впливати на сон.

"Ми виявили, що ті, хто генетично схильний до ризику хвороби Альцгеймера, з більшою ймовірністю будуть ранковими людьми", - сказав доктор Аббас Дехган, один з авторів дослідження.

"Але ми не виявили ніякого впливу особливостей сну на ризик хвороби Альцгеймера. Ми бачили, що люди відчувають порушення сну до виникнення захворювання, але не були впевнені, чи є вони його причиною або є ранніми попереджувальними ознаками. Це дослідження надає докази проти першого сценарію. Для оцінки другого сценарію необхідні подальші дослідження", - кажуть вони.

Доктор Сара Імарісіо, керівник досліджень Alzheimer's Research UK, сказала: "Це дослідження показує невеликий зв'язок між різними режимами сну і ризиком розвитку хвороби Альцгеймера, але не виявило ніяких доказів того, що порушення сну викликає хворобу. Деменція не є неминучою частиною старіння, і необхідні додаткові докази по складній темі сну, перш ніж ми зможемо судити про її вплив на ризик деменції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти