StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Рисова вода допоможе відростити шевелюру: як правильно її приготувати

15 березня 2021, 13:23
Рисова вода сповнена вітамінів і мінералів, які необхідні для росту волосся і насправді може допомогти поліпшити зовнішній вигляд вашого волосся.
Волос
Рисова вода сповнена вітамінів і мінералів, які необхідні для росту волосся і насправді може допомогти поліпшити зовнішній вигляд вашого волосся/ newsru.co.il

Рисова вода століттями використовувалася для догляду за волос і шкірою в багатьох азіатських країнах.

Наприклад, японські придворні дами періоду Хейан (794-1185 рр.) мали локони довжиною до підлоги, які вони обполіскували в рисовій воді для здорового росту і кращої еластичності. В Індії рисовий відвар використовується як аюрведичний засіб для лікування екземи.

Отже, чи може додавання цього стародавнього косметичного продукту до повсякденного життя покращити зовнішній вигляд вашого волосся?

За словами косметолога-дерматолога Мікеле Грін, доктора медицини, рисова вода сповнена вітамінів і мінералів, які необхідні для росту волосся і насправді може допомогти поліпшити зовнішній вигляд вашого волосся. За її словами, ці поживні речовини допомагають зміцнити волосяні фолікули, поліпшити густоту волосся і зробити їх здоровими і блискучими, пише Insider.

читайте такожЯк часто можна фарбувати волосся і чому

Ось що вам потрібно знати про користь рисової води для волосся і про те, як її використовувати.

Чи корисна рисова вода для росту волосся?

"Рисова вода містить багато антиоксидантів і вітамінів, які корисні для здоров'я і росту волосся", - говорить Грін.

За словами Гріна, деякі з поживних речовин у рисовій воді, які можуть принести користь вашому волоссю, - це фолієва кислота, ніацин, магній і інозит.

Корисні для волосся поживні речовини в рисі:

  • Фолієва кислота (вітамін B9), ніацин (вітамін B3) і селен важливі для оновлення клітин і загального стану шкіри голови і волосяного фолікула. Вони стимулюють ріст волосся, сприяють зміцненню і потовщенню волосся.
  • Ніацин (вітамін B3) і алантоїн покращують міцність і еластичність волосяного фолікула і зменшують запалення за рахунок збільшення кровотоку в шкірі голови.
  • Магній розчиняє кальцій, що накопичився в волоссі через жорстку води, і омолоджує волосяні фолікули.
  • Інозит (вітамін B8) міститься в багатьох продуктах, таких як фрукти, горіхи, боби і злаки. Ваше тіло також використовує вуглеводи для виробництва власного інозиту. Це поживна речовина підвищує еластичність волосся, роблячи волосся сильніше.

Невелике дослідження 2012 року з 15 учасниками показало, що прийом добавок інозиту протягом 180 днів допоміг стимулювати ріст волосся і зменшити їх витончення.

За словами Гріна, рисова вода може допомогти нейтралізувати деякі пошкодження, викликані стресом, проблемами зі здоров'ям і хімічними продуктами (наприклад, барвниками або релаксантами), які можуть викликати сухість шкіри голови і пошкодження волосяних фолікулів. "Коли у вас чиста, добре функціонуюча шкіра голови, у вас, у свою чергу, будуть рости здорові, сильні, блискучі волосся", - говорить Грін.

Як приготувати рисову воду для волосся

Промийте рис: промийте рис, щоб позбутися від бруду і домішок. Ви можете використовувати будь-який сорт рису, хоча, якщо ви використовуєте неорганічний сорт, промийте його ще кілька разів, щоб позбутися від пестицидів.

Дайте йому ферментувати: хоча ви можете використовувати рисову воду, яка не піддавалася ферментації, Грін каже, що ферментована версія більш ефективна, тому що в процесі ферментації виділяється побічний продукт, званий пітарією, який містить всі поживні речовини, антиоксиданти і мінерали з рису. Використовуйте один стакан рису і два-три склянки води.

"Щоб збродити рисову воду, дайте їй постояти протягом дня. Ферментовану рисову воду потрібно охолодити через 24 години і використовувати протягом трьох днів або викинути", - говорить Грін.

Додайте натуральні ароматизатори: вода з ферментованого рису має сильний запах. Якщо хочете, можете додати в рисову воду кілька крапель ефірних масел або трав'яного чаю, щоб надати їй кращий аромат. Ви також можете додати до нього цедру апельсина або лимона.

Нанесіть її на волосся: ви можете використовувати рисову воду замість шампуню або після того, як ви вимили волосся, в залежності від ваших уподобань. Процідіть перед використанням. Вилийте її на шкіру голови і масажуйте, а потім нанесіть на решту волосся. Зачекайте 30 хвилин, потім змийте водою.

Використовуйте її один або два рази на тиждень. Хоча деякі люди можуть помітити деякі зміни у своєму волоссі після декількох застосувань, будь-які реальні відмінності в силі і довжині волосся будуть більш поступовими, говорить Грін.

Чи може рисова вода пошкодити волосся?

Є деякі суперечки про те, чи можна використовувати рисову воду для волосся з низькою пористістю. Пористість означає, Скільки вологи можуть увібрати ваше волосся. У вас можуть бути волосся з низькою пористістю, якщо:

Ваше волосся зазвичай не вбирає багато води або кондиціонера в душі, тому миття займає більше часу, тому що потрібно більше часу, щоб добре намокнути.

Однак Грін каже, що рисова вода підходить для всіх типів волосся. Якщо ви думаєте, що рисова вода може вам не підходити через те, що у вас волосся з низькою пористістю, ви можете спочатку протестувати її на невеликій ділянці і подивитися, як це. Якщо ваше волосся стає більш кучерявим, не використовуйте рисову воду для обробки волосся.

Важливо пам'ятати, що рисова вода для волосся є домашнім засобом, і, як і більшість домашніх засобів, одним людям вона може допомогти, а іншим - ні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти