StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як часто треба стригти волосся: "золоте" правило

1 березня 2021, 21:20
Крім пошкоджень волосся, важливо також враховувати те, яка у вас зачіска. Будете здивовані, але у кожного стилю – свої вимоги до того, як часто стригти волосся.
Стригти волоссы треба кожні 8-12 тижнів / Instagram
Стригти волоссы треба кожні 8-12 тижнів / Instagram

Ви стрижете волосся, коли з'являється вільний час? Або похід до салону краси плануєте тоді, коли настрій на нулі, і хочеться перезарядити внутрішні батарейки, освіживши зачіску? Або ви біжите до перукаря тільки тоді, коли бачите, що кінчики волосся посіклися, і шевелюру потрібно рятувати? Дайте собі відповідь на це питання відверто. А потім прочитайте наші поради, щоб дізнатися, як часто треба стригти волосся.

Звичайно, коли волосся пошкоджене, і це видно неозброєним оком, то стрижка неминуча, якщо здоров'я волосся для вас не порожній дзвін. Але крім дефектів волосся, важливо також враховувати те, яка у вас зачіска. Будете здивовані, але у кожного стилю – свої "закони": одна стрижка вимагає регулярного коригування, а інша – стерпить все.

Крім того, ваш тип волосся також відіграє важливу роль під час вибору частоти стрижки.

Як часто треба стригти волосся

Є правила, які перевірені часом. Вірити їм чи ні, ваше право, але в ідеалі між стрижками має пройти щонайменше 8, щонайбільше 12 тижнів. Це в тому разі, якщо у вас здорове волосся. Крім того, такий інтервал – два-три місяці – дозволяє більшості зачісок виглядати більш-менш пристойно.

читайте такожЧому волосся потрібно мити сирим яйцемА далі - нюанси та індивідуальний підхід. Щоб зрозуміти, як часто потрібно стригти кінчики волосся, варто звернути увагу на низку факторів. Річ у тім, що якщо у вас зачіска каре з прямим чубчиком, то відразу зрозуміло, що через 12 тижнів зачіска виглядатиме жахливо. Таку стрижку, або хоча б чубок – потрібно коригувати кожні три тижні.

Якщо у вас волосся середньої довжини, або ви – щаслива власниця довгого волосся, і ви обожнюєте локони, або якщо від природи у вас хвилясте волосся, то "золоте" правило 8-12 тижнів відмінно працює у вашому випадку. Щоправда, і тут є винятки: якщо ваше волосся пошкодилося унаслідок фарбування або укладання за допомогою фена, то треба стригтися раніше.

А всі ті, у кого коротке волосся, наприклад, стрижка піксі, мають визначитися: що буде далі. Якщо коротке волосся - це ваш стиль надовго, то до перукаря треба намагатися потрапляти кожні 3-7 тижнів. Звичайно, якщо ви вирішите відрощувати волосся, то просто освіжайте стрижку раз на кілька місяців.

Коротке волосся треба стригти частіше / Instagram
Коротке волосся треба стригти частіше / Instagram

читайте такожЯк швидко відростити волосся в домашніх умовах - 11 простих кроківЩоб кошлаті та текстуровані зачіски виглядали розкішно, волосся треба стригти кожні 6-8 тижнів. Цього інтервалу вистачить для того, щоб дати пасмам можливість добре відрости, перш ніж вони виглядатимуть важкими й плоскими.

Усі ті, хто обожнює стрижки боб або лоб, мають планувати похід до перукаря кожні 6 тижнів. Потім стрижка втрачає форму і стає не такою ефектною.

Як часто потрібно стригти волосся для швидкого зростання

Помиляються ті, хто думає, що відрощування волосся – це повна відмова від стрижки. Не демонізуйте ножиці - раз на 8 тижнів намагайтеся підстригати кінчики волосся: вони можуть бути пошкодженими, і краще від них позбуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти