StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

П'ять смачних способів вживати авокадо: і це не гуакамоле

11 червня 2021, 16:51
Вони зберігають відчуття насичення.
Авокадо
Авокадо містить близько 20 різних вітамінів, мінералів і фітонутрієнтів./ Bridgette Guerzon Mills / flickr.com

Авокадо має щось на зразок культу. Люди одержимі цією маленькою зеленою жирною бомбою. Від гуакамоле до тостів з авокадо-здається, нам мало.

Хороша новина полягає в тому, що це корисна для здоров'я нав'язлива ідея, тому що авокадо є корисним для здоров'я. Так, вони багаті жирами, але близько 85 відсотків - це корисні моно - і поліненасичені жирні кислоти, за даними Міністерства сільського господарства США.

Це означає, що вони калорійні, але виявляється, що вони дійсно можуть допомогти з контролем ваги, тому що вони зберігають відчуття насичення.

читайте такожАвокадо на сніданок: три найсмачніших рецепта

Порція авокадо (одна третина фруктів) забезпечує 9 грамів жиру і 4 грами клітковини. Обидва поживних речовини уповільнюють травлення, завдяки чому ви довше відчуваєте ситість. Це синхронізовано з дослідженням, опублікованим в журналі Nutrition Journal за січень 2013 року, в якому було виявлено зв'язок між вживанням авокадо і більш низьким ІМТ, окружністю талії і загальною вагою, пише Livestrong.com.

За даними каліфорнійської комісії з авокадо, авокадо містить близько 20 різних вітамінів, мінералів і фітонутрієнтів. А оскільки вони багаті жирами, вони допомагають збільшити засвоєння жиророзчинних поживних речовин, таких як вітаміни A, D, E і K.

Дізнайтеся, як їсти авокадо за допомогою цих смачних, унікальних і простих рецептів, коли ви вичерпали всі варіанти тостів і гуаккамоле.

1. Піца з авокадо

Авокадо і піца - чи може бути більш ідеальне поєднання двох продуктів? Цей рецепт авокадо повністю веганський (він вимагає вершкового сиру на рослинній основі). У той час як піца, як правило, є задоволенням, набагато корисніше використовувати цільнозернову скоринку і використовувати для начинки більш підходящі варіанти, такі як авокадо і рукола.

2. Фарширований авокадо

Вам сподобається ця половина авокадо, фарширована салатом з тунця. Це так просто, але так ситно. Салат з тунця без хліба-відмінний варіант, якщо ви дотримуєтеся низьковуглеводної дієти. Цей рецепт авокадо також схвалений кето, тому що в ньому мало вуглеводів і багато жиру.

Кожна порція-половина авокадо-містить 22 грами жиру і 2 грами чистих вуглеводів. Оскільки це рецепт з високим вмістом жиру, ви можете зменшити кількість доданого майонезу (якщо ви взагалі додаєте його) при приготуванні салату з тунця.

3. Шоколадний мус з авокадо

Авокадо на десерт? Це не так вже й неправдоподібно, як здається (авокадо - це все-таки фрукт). Але саме високий вміст жиру в авокадо робить цей мус більш кремоподібним, але при цьому він повністю не містить молочних продуктів. З авокадо, какао, меду і кокосового масла можна отримати розкішний декадентський десерт, залишаючись при цьому корисним для здоров'я. Кожна порція містить всього 5 грамів цукру з меду.

4. Тропічний смузі з авокадо

Якщо вам ще належить додати авокадо в смузі, ви упустили його. Цей жирний фрукт-секрет ідеального вершкового смузі. Завдяки легкому смаку, він добре поєднується з фруктами та іншими смузі, не будучи занадто переважною. Ви дійсно отримаєте тропічну есенцію з манго, ананаса і кокосового молока.

5. Гаспачо з авокадо і огірків

Традиційний гаспачо пряний і важкий на помідорах, але цей варіант має більш м'який смак. Його як і раніше подають холодним, але основу супу складають овочевий бульйон, авокадо і огірок. Він більш вершковий, ніж гаспачо на основі томатів, завдяки суміші авокадо. Цей суп легший - всього 94 калорії, так що насолоджуйтеся ним в якості закуски.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти