StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Пілатес або йога: названо найкраще тренування для схуднення і спалювання калорій

18 грудня 2020, 09:06
Пілатес більше схожий на силову тренування, коли йога має тенденцію бути трохи більш плавно.
1608274779-9502.jpg
Пілатес більше схожий на силову тренування, коли йога має тенденцію бути трохи більш плавно

І пілатес, і йога-це вправи, спрямовані на встановлення зв'язку між розумом і тілом, які приносять схожу користь для здоров'я, включаючи підвищення сили і гнучкості. Але їх підходи та цілі різняться.

Ось що вам потрібно знати про відмінності між пілатесом і йогою і що найкраще підходить для вас.

Пілатес проти йоги: у чому різниця?

Джозеф Пілатес винайшов метод пілатесу в 1920-х роках. Він призначений для розтяжки, зміцнення і врівноваження тіла за допомогою спеціальних вправ і цілеспрямованого дихання.

"Пілатес приділяє велику увагу нейромоторному контролю і тренуванню вашого мозку і нервової системи, щоб мати можливість точно налаштовувати і контролювати свої рухи для досягнення бажаного ефекту", - говорить Кетрін Леван, ліцензований фізіотерапевт, який практикує як йогу, так і пілатес на сеансах фізіотерапії.

Йога зародилася тисячі років тому в Індії і являє собою вправу для розуму і тіла. Існує безліч різних стилів йоги, від хатха-йоги до гарячої йоги, але всі вони включають в себе різні фізичні пози. Йога включає в себе різні техніки дихання, наприклад, рух з одним вдихом за рух. Деякі види йоги включають медитацію.

"Пілатес дуже повторюваний і спрямований на зміцнення невеликих м'язів-стабілізаторів. Таким чином, ви можете відчути більшу напругу в ваших м'язах, коли займаєтеся пілатесом", - говорить Рейчел Поїдник, доцент кафедри харчування і фізіології вправ в університеті Сіммонса. "Це більше схоже на силові тренування, коли йога має тенденцію бути трохи більш плавною. Часто є музика, і ви рухаєтеся разом з диханням", - додає він.

Нарощують силу і гнучкість

Дослідження 2015 року показало, що учасники хатха-йоги помітили поліпшення м'язової сили і гнучкості через 12 тижнів. Невелике дослідження 2014 року також показало, що жінки, які займалися пілатесом протягом 12 тижнів, поліпшили свою м'язову силу і гнучкість тулуба.

Пілатес може бути трохи краще йоги для підвищення сили, особливо сили тіла, тому що він часто використовує зовнішні стимули, тоді як йога використовує вагу вашого власного тіла.

"Йога, ймовірно, буде трохи краще для гнучкості", - говорить Поедник. "Пози насправді призначені для розтягування м'язів і створення трохи більшого простору у вашому тілі".

Йога краще для здоров'я серцево-судинної системи

Варіанти йоги в більш швидкому темпі, такі як віньяса, підвищують частоту серцевих скорочень більше, ніж повільні відновлюючі види йоги або пілатес. "Пілатес не має такого сильного формату", - говорить Поедник.

Невелике дослідження 2017 року показало, що щоденна практика йоги протягом місяця знижує артеріальний тиск учасників - ключовий показник здоров'я серця.

Йога може бути краще для поліпшення балансу

І йога, і пілатес покращують баланс. Рівновага важливо для запобігання падінь, що особливо важливо з віком.

Оскільки йога часто включає певні вправи на балансування, такі як пози, в яких ви стоїте на одній нозі, це може бути більш корисним для балансу. "У йозі ви насправді практикуєте балансування, а в пілатесі ви тонізуєте м'язи, що буде корисно для балансу", - говорить Поїдник.

Обидва можуть допомогти вам схуднути

Якщо ви намагаєтеся схуднути, важливо, скільки калорій ви спалюєте під час тренувань. Кількість калорій, які ви спалюєте під час йоги і пілатесу, буде залежати від того, чим ви займаєтеся.

Наприклад, Американська рада з фізичних вправ виявила, що

50 хвилин:

  • Хатха-йога спалила 144 калорії
  • Силова йога спалила 237 калорій
  • Початківець пілатес спалив 175 калорій
  • Просунутий пілатес спалили 254 калорії

Інші вимірювання показали, що йога може спалювати навіть більше: 540 калорій на годину для віньяса-йоги, енергійного стилю.

Огляд 2013 року показав, що програми йоги часто допомагають людям схуднути. Невелике дослідження, проведене в 2020 році серед молодих жінок з ожирінням і підвищеним артеріальним тиском, показало, що пілатес також знижує жирові відкладення.

Щоб схуднути безпечно і ефективно, вам слід попрацювати з лікарем або дієтологом, щоб скласти індивідуальний план дієти і вправ.

Йога краще знімає стрес

У дослідженні 2019 року порівнювали жінок, які займалися йогою, і жінок, які займалися пілатесом. Дослідження показало, що обидва типи вправ поліпшили самооцінку самопочуття і психологічного стресу, але група йоги відзначила більше поліпшення.

Деякі види йоги включають глибоке дихання, яке заспокоює нервову систему і знижує стрес.

"Одним з найважливіших елементів багатьох практик йоги є поєднання фактичного дихання з рухом, який ви виконуєте", - говорить Поедник. "Хоча ви, безумовно, заохочуєте дихати за допомогою руху під час пілатесу, я думаю, що комбінований ефект руху з диханням, який пропонує йога, буде більш потужним стимулом для зниження стресу".

Що краще для вас?

Йога і пілатес можуть "добре підходити для всіх типів тіл і всіх типів здібностей", - говорить Поедник.

"Якщо хтось трохи захопиться силовими тренуваннями, йому, ймовірно, сподобається пілатес трохи більше", - говорить Поедник. "Якщо хтось насолоджується плавними рухами всього тіла, я думаю, він буде трохи більше тяжіти до йоги".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти