StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо чотири науково доведених переваги гарячої йоги

5 квітня 2021, 09:59
Йога - корисна практика для здоров'я.
1617604729-5681.jpg
Гаряча йога не підходить для всіх / Pixabay

Йога - це тип вправ для розуму і тіла, який існує вже тисячі років, і в міру того, як йога стала більш поширеною на Заході, додавання тепла стало більш популярним і привабливим.

Що таке гаряча йога?

Термін "гаряча йога" часто відноситься до Бікрам-йоги і подібних стилів, коли ви займаєтеся протягом 90 хвилин в кімнаті з температурою 40 або 41 градусів і вологістю 40%. Бікрам-йога-оригінальна форма Західної гарячої йоги-виникла в 1970-х роках і включає в себе набір з 26 поз, повідомляє Insider.

читайте такожНазвана поза йоги, яка може допомогти схуднути

відео дня

Іноді "гаряча йога" також відноситься до інших стилів, які нагрівають кімнату до більш низької температури, зазвичай близько 95 або 96 градусів за Фаренгейтом, і не дотримуються тієї ж серії поз. Один із прикладів-уроки віньяси з підігрівом.

Причини, чому людям подобається гаряча йога, часто відображають причини, чому джакузі та сауни привабливі: це розслабляє, приємно потіти, і ви відчуваєте себе більш гнучким, говорить Джон Поркарі, доктор філософії, професор фізичних вправ і спорту в Університеті Вісконсіна.

Ось деякі з підтверджених наукою переваг гарячої йоги.

1. Підвищує гнучкість

Щоб ваше тіло могло рухатися і ефективно функціонувати, вам потрібно бути гнучким. "Вправи в спеку дозволяють людям відчувати себе трохи більш гнучкими і роблять їх м'язи більш еластичними. Вони роблять більш широкий діапазон рухів", - говорить Поркарі.

У невеликому дослідженні 2013 року молоді люди, які виконали 24 90-хвилинних сеансів Бікрам-йоги протягом 8 тижнів, показали підвищену гнучкість в попереку, підколінних сухожиллях і плечах в порівнянні з контрольною групою, яка не практикувала йогу.

2. Зміцнює м'язи

Йога в цілому нарощує м'язову силу, використовуючи вагу власного тіла як форму опору. Збереження сили м'язів важливо для загального стану здоров'я, і Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США рекомендує дорослим виконувати вправи для зміцнення м'язів не рідше двох разів на тиждень.

У тому ж дослідженні, проведеному в 2013 році практикуючими Бікрам, було виявлено, що у них збільшилася сила тяги і помірно зменшився жировий шар в порівнянні з контрольною групою.

3. Знижує стрес

Йога в цілому може знизити рівень стресу, але гаряча йога, зокрема, може відчуватися як розслаблення, тому що змушує вас потіти, говорить Меліса Фельдман, інструктор з гарячої йоги і Сертифікований фахівець з вправ ACSM. Вона каже, що виходить з уроку гарячої йоги, відчуваючи себе більш зосередженою і спокійною.

Невелике дослідження, проведене в 2016 році серед людей, які регулярно практикували Бікрам-йогу, показало, що після 90-хвилинного заняття у них відбулися значні позитивні зміни в своєму настрої і рівні стресу.

4. Допомагає схуднути

Якщо ви хотітехудеть, важливо, щоб у вас дефіцит калорій, тобто ви споживаєте менше калорій, ніж спалюєте. Гаряча йога допомагає схуднути, спалюючи більше калорій. За один 90-хвилинний сеанс Бікрам-йоги чоловіки спалили близько 460 калорій, а жінки - близько 330.

Огляд 2013 року показав, що програми йоги часто допомагають людям схуднути, хоча стиль йоги і те, скільки ви напружуєте, впливають на кількість спалених калорій.

Чи корисна гаряча йога?

Гаряча йога може бути корисною для вашого фізичного та психічного здоров'я, але також може становити небезпеку, особливо якщо кімната нагрівається до 40 градусів або вище. Одна з проблем полягає в тому, що ви можете перегрітися, що може викликати запаморочення, відчуття легкості в голові, втрату свідомості або навіть тепловий удар.

Американська рада з вправ (ACE) спонсорувала невелике дослідження гарячої йоги в 2013 році. У дослідженні люди брали участь у 60-хвилинному базовому класі йоги при 70 градусах, а потім, через день, брали участь у тому ж класі, за винятком того, що це було 92 градуси і більш вологий.

Дослідження показало, що внутрішня температура та інтенсивність вправ у учасників були лише трохи вище в класі з 38 градусами, тому вони прийшли до висновку, що побоювання з приводу такого ступеня спеки були необгрунтованими.

Однак дослідники ACE провели ще одне дослідження в 2015 році з 90 - хвилинним класом при 41 градусі і 40% вологості і виявили, що у семи з 20 учасників внутрішня температура була вище 39 градусів, а у одного-40. Хоча у жодного з них не було ознак непереносимості спеки, 38 градусів - це температура, при якій збільшується ризик захворювань, пов'язаних зі спекою.

Важливо: не забувайте приймати достатню кількість рідини перед заняттям і робіть перерви на воду під час занять, коли це необхідно, щоб запобігти перегрів, - говорить Поркарі.

Перед тим, як починати будь-які вправи, вам слід порадитися з лікарем. Як правило, гаряча йога безпечна для новачків, але якщо у вас є травми або проблеми зі здоров'ям, ви повинні повідомити про це інструктору заздалегідь, - говорить Фельдман. Вони можуть змінити деякі пози за вас і запропонувати більше водних перерв.

Деякі заняття гарячою йогою обмежують вживання води і перешкоджають відпочинку, і вони можуть бути менш придатними для новачків. Клас коротше або не такий жаркий, а також інструктор, який спонукає практикуючих лягти посеред класу, якщо вони того побажають, можуть бути кращим варіантом, якщо ви тільки починаєте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти