StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Мерзнете? Ось що ваше тіло намагається вам сказати

18 травня 2021, 08:52
Постійний озноб в кістках може бути результатом гіпотиреозу.
1621317063-6242.jpg
Вам слід повідомити про це свого лікаря,який може допомогти визначити причину / Pixabay

Це нормально - закутатися взимку або відчувати холод, якщо влітку в офісі працює кондиціонер. Але якщо ви постійно відчуваєте себе "бурулькою", коли оточуючим температура здається затишною і комфортною, ви можете задатися питанням, чи не відбувається щось дивне з вашим тілом.

Тут Діна Адімоолам-Гупта, доктор медицини, ендокринолог і терапевт з Нью-Йорка, пояснює найбільш ймовірні причини, за якими вам завжди холодно, пише Livestrong.com.

1. У вас поганий кровообіг

Коли ви страждаєте від поганого кровообігу, ваш кровотік зменшується,- говорить доктор Адімоолам-Гупта. І коли це станеться, деякі частини вашого тіла, такі як руки і ноги, швидше за все, будуть отримувати менше крові, через що вони будуть холодними, пояснює вона.

читайте такожВчені дізналися, яке почуття захищає організм від старіння і хвороб

Оскільки поганий кровообіг іноді може вказувати на більш серйозні проблеми зі здоров'ям, такі як діабет, тромби, атеросклероз, захворювання периферичних артерій або гіпертонію, вам слід повідомити про це свого лікаря, який може допомогти визначити причину і розробити відповідний план лікування.

2. У вас гіпотиреоз

Постійний озноб в кістках може бути результатом гіпотиреозу-стану, при якому ваша щитовидна залоза не виробляє достатню кількість гормонів. Крихітна, але потужна щитовидна залоза впливає на всі аспекти вашого метаболізму, а гормони, які вона виділяє, контролюють життєво важливі функції організму, включаючи температуру тіла і частоту серцевих скорочень, за даними клініки Майо.

Дійсно " " низький рівень гормону щитовидної залози може призвести до зниження температури тіла, що може викликати відчуття холоду", - говорить доктор Адімоолам-Гупта.

Інші симптоми гіпертиреозу включають:

  • Утома
  • Ненавмисне збільшення ваги
  • Запір
  • Суха шкіра
  • Витончення волосся
  • Пригнічений настрій
  • Рясні або нерегулярні місячні
  • М'язові болі

3. У вас анемія

Доктор Адімоолам-Гупта каже, що анемія-це стан, при якому у вас низька кількість здорових еритроцитів. Це може бути викликано цілим рядом проблем, від дефіциту заліза (який не дозволяє вашому організму виробляти достатню кількість гемоглобіну) до певних захворювань крові, які руйнують еритроцити швидше, ніж кістковий мозок може їх заповнити, згідно клініці Майо.

Отже, як анемія впливає на вашу температуру? "Коли кількість еритроцитів дуже низька, по всьому тілу циркулює менший обсяг крові, що може викликати відчуття холоду", - пояснює доктор Адімоолам-Гупта.

Інші симптоми, які можуть супроводжувати анемію, включають:

  • Утома
  • Слабкість
  • Бліда або жовтувата шкіра
  • Плутане дихання
  • Легковажність
  • Грудний біль
  • Головний біль

4. У вас хвороба Рейно

Якщо ваші пальці рук і ніг стають синіми, крижаними і онімілими при впливі низьких температур (або стресу), можливо, ви маєте справу з захворюванням, яке називається хворобою Рейно.

Доктор Адімоолам-Гупта каже, що хвороба Рейно призводить до звуження (або звуження) кровоносних судин, що знижує кровопостачання і, в свою чергу, робить пальці рук і ніг дуже холодними.

Хоча це захворювання найчастіше вражає пальці рук і ніг, за даними клініки Майо, воно також може вражати ніс, губи, вуха і соски.

5. У вас низька маса тіла

Якщо останнім часом ви сильно схудли, ви можете помітити, що стали більш чутливі до холоду. Це тому, що ваше тіло використовує жирові клітини для збереження тепла і допомагає вам залишатися в теплі.

Отже, якщо ви скинете значну кількість кг, у вас буде менше жирових відкладень і менше теплоізоляції, що може викликати озноб, говорить доктор Адімоолам-Гупта.

6. У вас розлад харчової поведінки

Ті, хто бореться з розладом харчової поведінки, таким як анорексія, також можуть більш сильно переживати холод. Знову ж таки, глибока втрата ваги знижує процентний вміст жиру у вашому тілі, який служить джерелом енергії та ізоляції, а це означає, що він захищає нас від низьких температур і зберігає тепло, - говорить доктор Адімоолам-Гупта.

Якщо ви виявляєте інші ознаки розладу їжі, наприклад, постійно думаєте про їжу або дотримуєтеся жорстких правил щодо харчування, поговоріть з ліцензованим фахівцем в області психічного здоров'я, який спеціалізується на розладах харчової поведінки.

7. У вас дефіцит вітаміну B12

За даними клініки Майо, крім заліза вашому організму необхідний вітамін B12 для виробництва здорових еритроцитів. І якщо у вашому раціоні не вистачає цієї поживної речовини або ваше тіло не може його належним чином засвоїти, це може привести до зниження вироблення червоних кров'яних тілець і, в кінцевому підсумку, до авітамінозної анемії, яка, як ми знаємо, може викликати похолодання.

8. Ви приймаєте певні ліки

Причиною похолодання може бути ліки, які ви приймаєте. Деякі ліки, у тому числі ті, що містять адреналін, норадреналін та дофамін, можуть викликати звуження кровоносних судин, говорить доктор Адімоолам-Гупта.

Пам'ятайте, що коли ваші кровоносні судини звужуються, кровопостачання певних частин вашого тіла може знижуватися, через що ви відчуваєте мороз.

Але не припиняйте приймати ліки. Замість цього поговоріть зі своїм лікарем, щоб обговорити безпечні способи пом'якшення побічних ефектів холоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти