StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як часто займатися спортом, щоб схуднути

27 січня 2021, 12:01
Збереження фізичної активності може допомогти людям підтримувати помірну вагу.
схуднення, тренування
Збереження фізичної активності може допомогти людям підтримувати помірну вагу. / Фото pixaby

Тренування-хороший спосіб зменшити жир і збільшити м'язову масу. Підтримка гарної форми допомагає організму залишатися у формі і знижує ймовірність розвитку певних захворювань.

Збереження фізичної активності може допомогти людям підтримувати помірну вагу.

Вправи також мають інші переваги для фізичного, психічного та соціального здоров'я, які можуть поліпшити якість життя людей різного віку.

У цій статті головред розповість, як часто потрібно тренуватися для схуднення і набору м'язів. У цій статті також розповідається, як вибрати тренування в залежності від поточного рівня фізичної підготовки.

читайте такожІмбир для схуднення: вчені вказали на " підводні камені"

Існує безліч типів тренувань, і люди використовують їх по-різному в залежності від своїх фітнес-цілей. Одним із прикладів цих типів є інтервальна тренування високої інтенсивності. Це популярний метод, в якому використовується поєднання кардіотренувань і силових тренувань для зниження ваги і набору м'язів.

Переваги тренувань збігаються, але, як правило, серцево-судинні вправи краще підходять для схуднення, оскільки вони спалюють більше загального жиру.

Силові вправи націлені на певні групи м'язів. Вони також спалюють калорії, але, на відміну від більшості методів кардіо, силові рухи зосереджені на окремих ділянках тіла.

Якщо людина переходить від мінімальної фізичної активності до тренувань, він може спочатку виявити, що прогрес йде повільно.

Однак, як тільки організм звикає до цього процесу, метаболізм людини починає збільшуватися. Більш високий метаболізм змушує організм спалювати більше калорій, навіть коли він знаходиться в стані спокою.

Якщо почати тренування після того, як якийсь час не було фізичної активності, це може викликати стрес і травму, якщо людина почне занадто швидко. Тому краще починати повільно і поступово збільшувати частоту, тривалість і інтенсивність тренувань.

Також пам'ятайте, що фізична активність сама по собі не призведе до зниження ваги. Здорова і збалансована дієта повинна супроводжуватися збільшенням фізичних вправ.

Як правило, для схуднення організм людини використовує більше калорій, ніж споживає.

Як часто потрібно займатися, щоб схуднути?

Вплив того, як часто людина займається спортом, на втрачену вагу буде залежати від індивідуальних факторів, таких як метаболізм, дієта і тип вправ, які він виконує.

Тренування середньої інтенсивності не спалює стільки калорій, як більш інтенсивна тренування.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує здоровим дорослим людям у віці від 18 до 64 років виконувати 75 хвилин інтенсивних вправ або 150 хвилин помірних вправ щотижня.

Американський коледж спортивної медицини та Центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) рекомендують людям виконувати інтенсивні тренування тривалістю не менше 20 хвилин кожне 3 дні на тиждень.

Вони також радять людям виконувати ці інтенсивні тренування на додаток до помірно інтенсивних тренувань, які тривають більше 30 хвилин 5 днів на тиждень.

Щоб контролювати масу тіла, деякі дослідження пропонують подвоїти ці періоди вправ.

Це означало б виділяти не менше 150 хвилин щотижня на інтенсивні вправи або 300 хвилин на тренування середньої інтенсивності. Коли мета людини-скинути зайву вагу, йому слід збільшити кількість часу, який він витрачає на серцево-судинну систему.

Як часто потрібно тренуватися для набору м'язової маси?

Важко сказати, як часто людина повинна тренуватися для набору м'язової маси, оскільки тут задіяно безліч індивідуальних факторів.

Зосередження уваги тільки на одній групі м'язів призведе до збільшення м'язової маси в цій області, але може привести до того, що людина не буде приділяти стільки уваги іншим частинам тіла. Хороша програма вправ буде включати всі основні групи м'язів.

Залежно від фітнес-цілей людини вони можуть тренувати ці групи м'язів індивідуально, використовуючи вправи, що ізолюють певні м'язи, або одночасно використовуючи вправи для всього тіла.

Щоб збільшити силу, людина може зменшити кількість повторень, які він робить, але збільшити інтенсивність вправи. Наприклад, це може означати підняття більшої ваги, але з меншою кількістю повторень.

Збільшення кількості повторень з меншою вагою допоможе підвищити м'язову витривалість і спалити жир в цій області, що зробить м'язи більш помітними.

Тренування, призначена для нарощування м'язової маси, може передбачати тренування різних груп м'язів в різні дні. Наприклад, це може означати тренування рук в понеділок і ніг в середу з відпочинком не менше 48 годин між тренуваннями, націленими на одну і ту ж групу м'язів.

Тренування можна проводити в тренажерному залі, а також вдома або на вулиці. Індивідуальні переваги людини будуть залежати від того, який варіант є для нього більш комфортною і мотивуючою середовищем.

Щоб схуднути, організм людини повинен споживати більше калорій, ніж споживає.

Фізична активність низької інтенсивності, але тривала, буде націлена на зниження ваги, а більш інтенсивні вправи збільшать м'язову силу.

Важливо дотримуватися режиму тренувань. Дослідження показують, що програми вправ для зміцнення м'язів можуть зайняти 6-10 тижнів, перш ніж почнуть проявлятися результати.

Також майте на увазі, що вага тіла може не сильно змінитися, якщо людина втрачає жир, але замінює його м'язами.

Є багато способів займатися спортом. Знайдіть тренування, які приносять задоволення і мотивують. Прагніть пробувати щось нове і більш складне, але не перевантажуйте тіло; в іншому випадку можливі травми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти