StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Інфекціоністка розповіла, як українські лікарі гублять пацієнтів з COVID-19

16 травня 2021, 10:00оновлено 16 травня 2021, 10:37
Під час лікування коронавірусу в Україні досі приймають велику кількість антибіотиків, які при COVID-19 не ефективні, розповіла Катерина Булавінова.
коронавірус
Інфекціоністка розповіла, як українські лікарі гублять пацієнтів з COVID-19 / Фото Reuters

В Україні попри великий внесок медиків у боротьбу з коронавірусом, деякі лікарі призначають пацієнтам з COVID-19 неправильне лікування, яке може значно нашкодити організму, заявила медична експертка ЮНІСЕФ, лікарка-інфекціоністка Катерина Булавінова. Вона зазначила, що це стосується антибіотиків, гормонів, імуномодуляторів, крапельниць,

"У нас цифри смертності дуже високі в досить молодому віці. Тому, мені здається, що дуже важлива дискусія, що ми як медична система можемо робити інакше, і що пацієнти можуть робити інакше", — розповіла Булавінова в інтерв'ю телеведучій Марії Єфросиніній.

За словами Булавінової, під час лікування коронавірусу в Україні досі приймають велику кількість антибіотиків, які при COVID-19 не є ефективними. Вона зазначила, що від них буде тільки шкода.

Крім того, людям рано призначають деякі гормони, які дуже добре працюють при коронавірусі, але призначивши їх невчасно, вони шкодять.

"Дуже багато застосовується засобів з недоведеною ефективністю, які, ймовірніше, можуть бути і шкідливі для таких пацієнтів. Це імуномодулятори, псевдопротивірусна терапія, якісь божевільні крапельниці. Цих пацієнтів взагалі не можна крапати, оскільки їх можна втопити, в буквальному сенсі, в них і так вражені легені", — зазначила медичний експерт.

У разі, якщо лікар призначає подібні препарати, Булавінова радить уточнити у нього, чи дійсно вони потрібні.

читайте такожУкраїні напророчили індійський сценарій з коронавірусом

Коронавірус в Україні – про що йшлося раніше:

  • В Україні реальна кількість жертв коронавірусу становить 138 507 осіб, що втричі більше за офіційну цифру. Такі дані опублікував Інститут показників і оцінки здоров'я при Вашингтонському університеті.
  • Коронавірус в Україні за добу 15 травня виявили у 3620 осіб, заявив глава МОЗ Максим Степанов. Водночас до лікарень госпіталізовано 2208 осіб, жертв – 133.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти