StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Марафон більше не побіжать: біолог розповіла про страшні наслідки COVID-19 для організму

17 квітня 2020, 09:51оновлено 17 квітня 2020, 20:32
Тим, хто перехворів коронавірусом у важкій формі, доведеться зіткнутися з новими проблемами.
коронавірус
Коронавірус може позначитися на нормальній роботі мозку і легень / Фото pixabay.com

Пацієнти, які перехворіли коронавірусом COVID-19 у важкій формі, можуть згодом зіткнутися з серйозними проблемами зі здоров'ям. Зокрема, хвороба може позначитися на нормальній роботі мозку і легень.

За словами професора Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона (США) Анчі Баранової, лікарі фіксують зменшення об'єму легень і погіршення роботи мозку у пацієнтів, які перехворіли коронавірусом.

"Молоді люди марафон не можуть більше бігати, а більш літні люди відчувають задишку, коли по сходах піднімаються. Знову ж таки не у всіх, а лише у тих, хто переніс важку форму, і навіть у цьому випадку не у всіх, а лише у тих, кому особливо не пощастило", — сказала експерт у коментарі РИА Новости.

відео дня

Крім того, за її словами, у хворих з важким перебігом COVID-19 спостерігаються неврологічні симптоми. Зокрема, у літніх людей буває симптом сплутаності свідомості та дезорієнтація.

"Здатність вірусу викликати нейрозапалення сумнівів не викликає (...) Хворі повідомляють, що навіть після того, як вони виписані з госпіталю, залишається втома і туман в голові", — зазначила Баранова.

При цьому як довго пацієнти будуть страждати від наслідків хвороби, наразі невідомо.

читайте такожЯк впізнати COVID-19 "з першого погляду": експерти назвали найбільш явний симптом зараження

Як повідомляв Главред, китайський коронавірус COVID-19 має низку основних ознак, таких як сухий кашель і гарячка. Крім того, у заражених пацієнтів проявляються й інші симптоми. Наприклад, головний біль і втрата смаку або запаху. До неочевидних ознак COVID-19 додалася ще одна – синюватий колір губ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти