StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Де на нас чекає уханьська зараза: медик назвав найнебезпечніші місця

14 квітня 2020, 08:28
Справжній розплідник коронавірусу - заправка.
коронавірус,Україна
Лікар розповів, де живе коронавірус / УНІАН

У той час як одні громадяни всіляко заперечують реальність, і під соусом того, що небезпека коронавірусу перебільшена, безстрашно ходять, куди хочуть, інші болісно реагують на будь-який вихід на вулицю.

Зазначимо, станом на ранок вівторка, 14 квітня, коронавірус Ковід-19 заразив вже більше 1,92 мільйона людей у всьому світі. Жертвами уханьської зарази стали 120 тисяч осіб.

Так от, лікарі кажуть, що існують потенційно небезпечні місця, в яких ризик зараження коронавірусом найбільший.

Таких місць всього п'ять. На п'ятому, останньому місці знаходиться смітник. Хоча тут ризик і менший, ніж у приміщенні, розповів кандидат медичних наук, лікар-оториноларинголог Володимир Зайцев, пише "АиФ".

За його словами, після відвідування смітника необхідно вимити руки та обробити їх антисептиком.

Медик уточнив, що на четвертому місці за ступенем небезпеки є прогулянка з домашнім улюбленцем. Собака може підчепити вірус на лапи, а людина по дорозі торкається до перил і дверних ручок. Собаку після прогулянки треба ретельно помити, а самому обробити руки

Почесне третє місце – це заправки. Лікар каже, що це справжній розплідник зарази. Пістолет щодня беруть до рук десятки людей. Тому важливо перед тим, як заправляти машину, обробити руки санітайзером або антисептиком на спирту. А ще краще – повна безконтактна заправка. Щоб все робив заправник, а ви тільки оплачували.

Далі йде магазин – він на другому місці. Без маски там заборонено з'являтися. Перед тим як взятися за візок або кошик, потрібно обробити руки. Ходити по магазинах варто швидко, з попередньо складеним списочком. І відправляти туди краще всього одного члена сім'ї.

Перше місце – це аптека. Туди приходять люди з симптомами захворювання. Площа аптек невелика, і патогени вірусу надовго залишаються на поверхні і в повітрі після кашлю та чхання. Тому потрібно намагатися ходити в аптеку тоді, коли там менше всього людей.

читайте такожКитайський паршивець Ковід-19 виявився набагато заразнішим, ніж вважалося - ученіНагадаємо, раніше дослідники з Фінляндії попередили, що хмара крапель, після того як заражений коронавірусом чхнув, висить у повітрі кілька хвилин, зберігаючи здатність заражати людей навіть після того, як хвора людина вже пішла.

"Попередні результати показують, що частинки аерозолю з вірусом можуть залишатися в повітрі довше, ніж спочатку думали", – цитує дослідників The Sun.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти