StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що не можна їсти після 30 років: названо топ-5 продуктів

17 лютого 2020, 02:20
З віком сповільнюється обмін речовин, тому набрати зайву вагу досить просто.
десерт, йогурт
Фруктовий йогурт краще замінити на натуральний / Фото pixabay.com

Не секрет, що з віком змінюється обмін речовин, у зв'язку з цим з'являється більший ризик накопичити зайві кілограми, оскільки жирові відкладення витрачаються повільніше. Експерти назвали топ-5 продуктів, що їх варто прибрати зі свого раціону, якщо вам вже за 30, щоби потім не намагатися худнути.

Харчування після 30 років: від чого варто відмовитися

Експерти рекомендують прибрати зі свого раціону білий рис, оскільки цей продукт містить замало клітковини, має високий глікемічний індекс і сильно впливає на рівень цукру в крові. Після вживання білого рису глюкоза дуже швидко надходить у кров. При цьому швидка витрата енергії підвищує апетит і стимулює процеси накопичення жирових клітин.

Заморожена їжа – ще один претендент на виліт з раціону людей у віці 30+. Експерти кажуть, що заморожені фрукти і овочі – це корисна добавка до раціону, але готові страви – погана ідея, передає МедикФорум. У заморожених продуктах дуже багато солі, жиру, штучних компонентів, тому від таких страв варто відмовитися.

відео дня

Фруктові йогурти варто замінити на натуральні. У готових магазинних йогуртах дуже багато цукру і синтетичних замінників. Таким чином, десерт, який раніше можна було спокійно їсти, після 30 років може призвести до жиру на животі й більш вираженого целюліту.

Соєвий соус – ще одне табу у віці 30+. У ньому міститься дуже багато солі. А, як відомо, сіль затримує рідину в організмі. Також, за словами експертів, часте вживання соєвого соусу сприяє ранньому старінню шкіри.

Алкоголь – це однозначно ворог, коли ви розміняли четвертий десяток. Він викликає зневоднення – це призводить до того, що зморшки стають більш помітними. Крім того, алкоголь підсилює тягу до їжі і сповільнює обмін речовин, що, природно, призводить до накопичення зайвих кілограмів.

Читайте такожЧому щоранку потрібно їсти мигдаль - поради вчених

Нагадаємо, раніше дієтолог і експерт з корекції ваги Катерина Медушкина показала тренування, яка підійде всім незалежно від віку. Воно допоможе розвинути гнучкість, поліпшити якість м'язів і покращити поставу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти