StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Маловідомий факт: дерматолог назвала популярну помилку під час гоління

16 березня 2024, 17:52
Правильний догляд за шкірою важливий, але знати, в якому порядку наносити засоби, може бути складно - це помилка, якої припускаються багато чоловіків.
Маловідомий факт: дерматолог назвала популярну помилку під час гоління
Догляд за шкірою для чоловіків - правила для гоління / Колаж Главред, фото: УНІАН

Для будь-якої людини важливо мати доглянуту шкіру. Так само, як здорове харчування, фізичні вправи та достатня кількість сну, правильний догляд за шкірою є невід'ємною частиною догляду за собою. Він може допомогти нашій шкірі виглядати якнайкраще, а також запобігти передчасному старінню, акне та іншим формам пошкодження шкіри.

Якщо ви голите обличчя, також дуже важливо правильно доглядати за шкірою, оскільки часто можна припуститися помилки, яка шкодить нашій шкірі, роблячи її більш чутливою. Але очевидно, що багато людей не знають, що саме їм слід робити, повідомляє Mirror.

Чоловіки повинні очищати, зволожувати і піклуватись про шкіру, особливо коли вони голяться. Але важливо робити це в правильному порядку, інакше чутливій шкірі може стати ще гірше. Юлія Гарань, сертифікований лікар-косметолог Конфедерації міжнародної терапії краси та косметології (CIBTC) пояснила, що чоловіки повинні "надавати пріоритет очищенню та пілінгу перед голінням".

відео дня

У розмові з Metro дерматолог-консультант Єва Мелех пояснила: "Ніколи не слід відлущувати шкіру після гоління, тому що після цього вона буде дуже чутливою, а відлущування тільки погіршить її стан".

За словами дерматолога, спочатку слід очистити шкіру, уникаючи продуктів, що містять антибактеріальні засоби, оскільки вони можуть висушити шкіру і "зробити її більш реактивною".

Далі йде відлущування, яке видалить з пор увесь бруд, жир і відмерлі клітини шкіри. Однак Єва застерігає, що не варто робити пілінг щодня, оскільки це може призвести до пересушування шкіри. Натомість, ідеальним варіантом є два-три рази на тиждень.

Гоління має бути третім кроком у догляді за шкірою, і Єва рекомендує використовувати гель або крем без віддушок, а також переконатися, що бритва чиста і гостра. Однак найважливішим кроком є зволоження, яке йде наступним.

Вона рекомендує використовувати зволожуючий крем без ароматизаторів.

"Це захистить поголену шкіру від будь-яких реакцій на інші продукти, які використовуються в режимі догляду за шкірою після гоління", - резюмувала вона.

Після цього можна використовувати сироватку, яка утримує вологу і лікує акне, а також креми для шкіри навколо очей, які зменшують набряклість і лікують темні кола під очима.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти