StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зробити чоловічу стрижку машинкою самому: 7 простих кроків

30 березня 2020, 05:51оновлено 2 жовтня 2021, 23:04
Зрозуміла покрокова інструкція допоможе вам легко підстригти волосся удома.

Якщо ви звикли до короткого волосся, і з якоїсь причини не можете потрапити в перукарню, то повинні просто навчитися стригти волосся вдома.

відео дня

У цій процедурі, як запевняють ті, хто регулярно стриже себе сам, немає нічого складного, а якщо у вас немає машинки для стрижки – то її можна замовити інтернет-магазинах.

Главред зібрав фотогалерею свіжих варіантів коротких стрижок, які легко можна виконати в домашніх умовах.

7 простих кроків, як зробити чоловічу стрижку машинкою самостійно

Намагайтеся уперше все зробити так, як радять ті, хто вже "набив руку". Потім ви самі зможете скласти свій власний план, як стригти волосся машинкою удома. Але це буде потім.

Перед стрижкою помийте волосся - стригти його буде набагато легше.

Також підготуйте місце, де будете стригти волосся, і подбайте, щоб під руками був пилосмок або віник - прибирати краще одразу після стрижки, інакше "потонете" у волоссі.

Які інструменти потрібні

1. Машинка для стрижки волосся (будь-яка з насадками)

2. Гострі ножиці

3. Дзеркало

Стрижка машинкою - покрокова інструкція

Крок 1 - Виберіть стрижку, яку ви хочете зробити

Знайдіть фотографію того, що ви хочете отримати в результаті.

Але! Якщо це дебют, то виберіть стрижку простішу, так як вкрай важливо, щоб в цій "сутичці" ви вийшли переможцем.

Крім того, першу стрижку робіть "на розмір-два більшою" - радимо зробити злегка подовжений варіант, щоб у разі повного фіаско ви мали "підстрахування".

Крок 2 - Почніть зрізати волосся з боків

Для початку візуально визначте лінію переходу від нижньої частини до верхньої, тобто яким буде фейд - високий, середній або низький. Потім опустіться трохи нижче - це і буде та лінія (робіть з невеликим запасом на випадок фіаско). Виберіть насадку (вона повинна бути меншою, ніж та, яку будете використовувати на верхньому рівні), і стрижіть волосся проти напрямку росту, тобто знизу вгору.

Крок 3 – Станьте повільнішим... і зріжте волосся на потилиці

На цьому етапі дійсно важливо сповільнитися: візьміть дзеркало, і поступово машинкою зріжте волосся на потилиці. В нижній частині потилиці волосся можна зробити коротшим - для цього візьміть найменшу насадку. Знову ж таки - всі рухи робіть знизу вгору. Можете орієнтуватися так - внизу - це насадка 0, потім 0,5, потім 1, потім 3 - ближче до лінії фейду.

На цьому етапі важливий штрих - пройтися машинкою уздовж лінії переходу з нижньої частини до верхньої - візуально перехід повинен вийти плавним.

Крок 4 - Зробіть фейд

Якщо ви до цього моменту робили все правильно, то зараз важливо виділити лінію фейду, щоб її було чітко видно. Потім обережно розмиваєте цю лінію - робите плавний перехід від більш короткої нижньої частини до верхньої.

читайте такожБез "понтів" – в моду повернулася чоловіча стрижка полька з 70-х: фото

Крок 5 - Зробіть стрижку верхньої частини

Якщо вгорі волосся довше, ніж 5 сантиметрів, тоді машинку можете відкласти - таку довжину потрібно стригти ножицями. Ви здивуєтеся, але це насправді дуже легкий етап. Все, що вам потрібно - це розділити волосся на кілька секцій. Завдання: зрізати кожне пасмо так, щоб всі вони були однаковими. Як рівняти? Легко - кожне нове пасмо має бути таким, як попереднє. Потім пройдіться по волоссю ножицями для проріджування волосся - вони відмінно згладжують всі нерівності.

Крок 6 - Оформіть скроні і шию

На цьому етапі знову варто сповільнитися - зі скронями варто дуже обережно. Скроні, як правило, прямі, але якщо ви носите бороду, то межу між нею і скронями не варто робити занадто чіткою. Плавний перехід виглядає краще.

Якщо на шиї межа росту волосся у вас проходить дуже низько, то шию можна трохи поголити. Якщо хочете на шиї рівну лінію, то використовуйте шкіряний ремінь як лінійку.

Крок 7 - Зробіть укладання волосся

Радимо в кінці ще раз помити голову і висушити волосся так, як вам найбільше подобається. На цьому етапі ви одразу побачите всі недоліки, якщо такі є, і швидко їх зможете усунути.

Нагадаємо, якщо ви ще не встигли відростити волосся, або не хочете занадто довге волосся, то зупиніть свій вибір на зачісці до підборіддя. Це універсальна довжина, яка взагалі не вимагає мороки з укладанням - сушити таке волосся легко, і воно завжди виглядає ефектно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти