Другий тур місцевих виборів в Україні: спостерігачі зафіксували перші порушення

15 листопада 2020, 10:50
Зокрема, порушення фіксували на ранкових засіданнях у Луцьку та Українці.
Місцеві вибори в Україні 2020
В Україні проходить другий тур місцевих виборів 2020 / УНІАН

У неділю, 15 листопада, в Україні проходить повторне голосування на місцевих виборах. На низці виборчих дільниць вже зафіксовані перші порушення.

Зокрема, в місті Українка Київської області на деяких ділянках урни не опечатані. Крім того, голова комісії № 320771 замість того, щоби роздати всі бюлетені на столи, як того вимагає закон, залишила частину на підвіконні, частину - в сейфі, пише Telegram-канал Dubinsky.pro.

Другий тур місцевих виборів в Україні: спостерігачі зафіксували перші порушення
Фото t.me/dubinskypro

Як повідомляє організація ОПОРА, в Українці член ДВК заздалегідь заповнювала виборчі бюлетені, вписуючи своє прізвище.

У тій же Українці під час голосування на одній з ДВК секретарка комісії почала заповнювати протокол про підрахунок голосів, не дочекавшись завершення голосування.

На виборчих дільницях у Кам'янці-Подільському не вистачає урн для голосування, а в Луцьку спостерігачку ОПОРИ не допустили на виборчу дільницю попри те, що вона вчасно прибула на дільницю і мала негативний тест на коронавірус. Спостерігач мав із собою електронну версію документа.

"У комісії вимагали саме паперовий оригінал з печаткою, тому порадили спостерігачеві роздрукувати його в лабораторії та повернутися. При цьому комісія не надала спостерігачеві документ, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка", - повідомили в ОПОРІ.

Спостерігачі викликали на місце поліцію.

Ще на двох дільницях у Луцьку члени комісій № 071044 та №071082 не вели протоколи ранкових засідань. На останній дільниці не оголошували ні кількості виборців, ні кількості бюлетенів.

Тим часом у Центрвиборчкомі українцям нагадали протиепідемічні правила, оскільки другий тур виборів проходить в умовах карантину.

Зокрема, виборці повинні:

  • обробити руки дезінфікуючими (антисептичними) засобами;
  • перебувати в респіраторі або захисній масці. Члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи;
  • мінімізувати час перебування в приміщенні для голосування;
  • утриматися від відвідування приміщень для голосування разом з дітьми;
  • за можливості для здійснення голосування використовувати особисту ручку.

Місцеві вибори в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Другий тур місцевих виборів у деяких містах України призначений на 15 листопада, а в деяких - на 22 листопада.
  • Сьогодні вибори проходять у Кам'янці-Подільському( Хмельницька область); Краматорську (Донецька область); Луцьку (Волинська область); Одесі (Одеська область); Сумах (Сумська область); Українці (Київська область); Херсоні (Херсонська область).
  • У неділю, 25 жовтня, на підконтрольних Києву територіях (крім деяких контрольованих районів на Донбасі) відбулися місцеві вибори. Явка на вибори становила 36,98%.
  • ЦВК виклав у Мережу результати виборів до місцевих рад. 2 листопада 2020 року весь масив інформації щодо місцевих виборів-2020 був опублікований на сайті Центрвиборчкому.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти