У Слузі народу розповіли, як виграли місцеві вибори

10 листопада 2020, 12:29
Про успіх президентської політсили на виборах звітували Олександр Корнієнко та Давид Арахамія.
Корнієнко
Олександр Корнієнко / УНІАН

У вівторок, 10 листопада нинішнього року, керівник Слуги народу (політсила президента Володимира Зеленського) Олександр Корнієнко заявив, що їхня партія виграла місцеві вибори в Україні - тому що отримала найбільшу кількість мандатів.

Про це нардеп заявив під час прес-конференції в київському КВЦ, повідомляє портал Страна. Корнієнко вважає, що місцеві вибори-2020 пройшли на досить високому рівні, хоч і були заминки з підрахунками.

Згідно з даними нардепа, 6 093 кандидати від Слуги народу пройшли до місцевих рад, а 223 ‒ їх очолили.

Керівник фракції Слуга народу в Рада Давид Арахамія, своєю чергою, заявив - жодних підстав для перевиборів тієї ж Ради немає і монобільшість працює.

"Немає ані юридичних, ані конституційних підстав. Монобільшість є, рішення приймаються та Уряд працює. Наша партійна позиція: жодних підстав для розпуску парламенту немає", - підсумував нардеп.

Згідно з офіційними даними Центрвиборчкому, у Слуги народу за підсумками місцевих виборів не 6 093, а 4 239 мандатів (проте дані ще не остаточні).

читайте також10 підсумків місцевих виборів

Місцеві вибори в Україні - що було раніше:

  • У неділю, 25 жовтня, на підконтрольних Києву територіях (крім деяких контрольованих районів на Донбасі) відбулися місцеві вибори. Явка на вибори склала 36,98%.
  • У Центрвиборчкомі не виключають, що через судові процеси, пов'язані з фальсифікаціями на окремих виборчих дільницях, другі тури виборів мера можуть бути перенесені на грудень.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти