У МОЗ пояснили, як проголосують на місцевих виборах хворі на COVID-19

17 вересня 2020, 11:58
Голосування на виборах – конституційне право громадянина, нагадав Максим Степанов.
Вибір
Місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня / УНІАН

Українці, у яких діагностовано COVID-19, зможуть проголосувати на місцевих виборах вдома. Для цього вони повинні подати відповідну заяву до виборчої комісії за місцем проживання.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час свого брифінгу в четвер, 17 вересня.

За його словами, хворий на коронавірус громадянин не позбавляється свого права на голосування. Для цього він повинен звернутися до територіальної комісії, написати відповідну заяву, після чого йому дозволять проголосувати вдома.

"Якщо людина з COVID-19, вона повиннна відповідно звернутися до територіальної виборчої комісії, якщо не зраджує пам'ять, то до 20:00 останньої п'ятниці напередодні голосування і залишити свою заяву, що вона може проголосувати вдома у зв'язку з хворобою", - додав Степанов, підкресливши, що після цього в день голосування до людини додому приїде комісія, щоб вона змогла проголосувати.читайте такожУ Слузі народу розповіли, чи трапиться відстрочка дати місцевих виборів

  • Нагадаємо, місцеві вибори - 2020 відбудуться 25 жовтня в 24 регіонах України. Виборчий процес пройде на територіях, які контролює офіційний Київ.
  • У ЦВК заявили, що вибори відбудуться, тому що на сьогоднішній день не існує реальних можливостей їх перенесення. Виборча кампанія також пройде в містах і районах, які знаходяться в червоній епідемічній зоні.
  • Як стверджує громадський активіст Олександр Москалюк, місцеві вибори-2020 можуть бути скасовані тільки у випадку введення в країні надзвичайного стану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти