Експерт оцінив можливість скасування виборів через жорсткий карантин в Україні

8 вересня 2020, 03:42
Щоб перенести місцеві вибори в Україні, влада змушена буде піти на ризикований крок.
Вибори, соцопитування
Рада навряд чи зважиться ввести надзвичайний стан в Україні - експерт / УНІАН

Призначені на 25 жовтня місцеві вибори в Україні навряд чи скасують через потенційне введення жорстких карантинних заходів. Виборчий процес можна зупинити в разі прийняття Верховною Радою рішення про запуск на території країни режиму надзвичайного стану.

Про це заявив експерт громадської організації Слово і діло Олександр Москалюк в ефірі телеканалу Україна 24.

Аналітик вважає, що законодавством не передбачено варіант скасування виборчого процесу через погіршення епідемічної ситуації або збільшення кількості хворих на COVID-19.

За його словами, перенести вибори можна рішенням парламенту, однак тоді доведеться вводити правовий режим надзвичайного стану. Для цього достатньо 226 голосів народних обранців. Однак реалізація такої ініціативи малоймовірна. читайте такожУ Зеленського назвали головну умову перенесення місцевих виборів

"Якщо ми говоримо про юридичний варіант, то необхідно вводити надзвичайний стан. Для цього необхідно 226 голосів. З урахуванням того, що штаби вже розгорнуті і фактично йде активна частина виборчого процесу, я не вірю, що знайдеться 226 голосів, станом на зараз, щоб перенести ці вибори на весну", - підкреслив Москалюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти