Вітренко сказав, хто у лютому заплатить за газ на 500 гривень менше

23 січня 2021, 10:14
За газ платитиме менше категорія населення, яка найбільш вразлива до підвищення вартості цього виду палива, поділився в.о. міністра енергетики.
Вітренко сказав, що деякі українці у лютому заплатять за газ відчутно менше – Тарифи на газ 2021
Деякі українці у лютому заплатять за газ відчутно менше, сказав Юрій Вітренко / УНІАН

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко повідомив, що в Україні у лютому 2021 ціни на газ знизяться майже на 500 гривень для людей, які використовують блакитне паливо для індивідуального опалення.

Такі громадяни також зможуть заощадити ще близько 230 гривень завдяки тому, що тарифи не підвищать компанії-монополісти, розповів чиновник в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

Член Кабміну зазначив, що люди, які використовують газ для індивідуального опалення, є найбільш вразливою категорією населення до підвищення вартості цього виду палива.

"...сума платіжки знизиться у лютому в порівнянні з січнем на п'ятсот гривень. Замість того щоб монополісти підняли цю ціну для них і платіжки були плюс двісті тридцять гривень. Тобто ефект для кожного домогосподарства на місяць – сімсот двадцять гривень", – пояснив він.

Вітренко сказав, хто у лютому заплатить за газ на 500 гривень менше
/ Скріншот

Ціни на газ в Україні 2021: головні факти

  • На початку року зросли тарифи на газ для населення та вартість розподілу блакитного палива. Залежно від області ціна зросла від 11% до 20,5% – кожен кубометр палива коштував від 6,99 грн до 10,8 грн.
  • Через зростання тарифів у низці областей спалахнули тарифні протести.
  • Президент Володимир Зеленський доручив розібратися з тарифами. Потім український лідер заявив, що влада вирішила встановити для населення ціни на газ нижче ринкової вартості – можна буде платити на третину менше.
  • Пізніше з'ясувалося, що зменшення тарифів торкнеться не всіх українців.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти