Visa чи MasterCard: яку краще обрати платіжну систему

18 квітня 2024, 15:24
Якщо вам цікаво, яка платіжна мережа є кращою для вас, цей посібник допоможе вам зрозуміти різницю між Visa і MasterСard.
Обидві платіжні системи визнаються в усьому світі
Обидві платіжні системи визнаються в усьому світі / Колаж Главред, фото Pixabay

Досліджуючи світ кредитних карток, ви зіткнетеся з двома домінуючими платіжними мережами у світовому фінансовому секторі: Visa і MasterCard. Обидві ці платіжні мережі несуть відповідальність за авторизацію та обробку транзакцій, що здійснюються за картками їхніх дочірніх мереж.

Ці мережі підключають вашу банківську карту до продавців, забезпечуючи зручність оплати. Якщо вам цікаво, яка платіжна мережа краща для вас, цей посібник допоможе вам зрозуміти різницю між Visa і MasterСard.

Яку платіжну систему варто обрати:

відео дня

У чому перевага картки Віза?

Visa, популярна платіжна мережа, почала свій розвиток у 1950-х роках із запуску першої споживчої кредитної картки, яку пропонував Bank of America в США. Тепер вона працює в усьому світі, що дає змогу клієнтам з усього світу легко здійснювати покупки за картками, усуваючи при цьому необхідність у готівці.

Спочатку мережа Visa пропонувала тільки кредитні картки, сьогодні вона також пропонує дебетові, передплачені та подарункові картки. Картки Visa широко приймаються в усьому світі, що дає змогу користувачам зручно використовувати їх для розрахунків у різних країнах. Транзакції з Visa обробляються через мережу Visa партнерськими фінансовими установами.

Для чого потрібна картка Мастеркард?

MasterCard, визнана однією з найбільших у світі платіжних мереж, була створена групою банків у 1960-х роках для конкуренції з монополією Visa з обробки платежів. Сьогодні багато глобальних фінансових установ співпрацюють із мережею, пропонуючи картки під брендом MasterCard. Це - кредитні картки, дебетові картки та картки передоплати. MasterCard широко приймається у 210 країнах.

Яку краще обрати платіжну систему?

Плата за обслуговування

І Visa, і MasterCard отримують дохід за рахунок комісії за обробку платежів. Однак порядок стягнення комісій різниться. Visa стягує плату з емітента картки за кожну транзакцію або залежно від обсягу картки.

Навпаки, MasterCard стягує плату з установ-емітентів карток на основі відсотка від світового доларового обсягу. Глобальний доларовий обсяг відноситься до загального обсягу всіх транзакцій, здійснених з використанням карток з підтримкою MasterCard протягом певного періоду. Ці збори різняться для установ-емітентів карток, а не для власників карток. Отже, емітент вашої картки стягує стандартну комісію, яка залишається незмінною.

Рівні карток

І MasterCard, і Visa пропонують різні варіанти карток, що відповідають вашим різним потребам та уподобанням. Visa доступна в трьох рівнях. Переваги, пропоновані за вашою карткою Visa, можуть відрізнятися залежно від категорії картки.

MasterCard також має три рівні: Standard, World та World Elite. Кожен рівень надає різні переваги.

Безконтактний платіжний засіб

Обидві платіжні мережі Visa та MasterCard підтримують безконтактні платежі, але система, що використовується для безконтактних платежів, різниться. Visa використовує payWave, тоді як MasterCard використовує PayPass. Ці системи безконтактних платежів використовують технологію Near-Field Communication (NFC) для передачі платіжної інформації між вашою карткою та платіжним терміналом. Отже, вам не потрібно проводити картку або вводити PIN-код. Ви можете просто торкнутися або помахати своєю карткою, щоб зробити невеликі покупки. Проте, для більших транзакцій вам може знадобитися надати свій PIN-код.

Технології

Технологія підтримує безконтактні транзакції, які ви здійснюєте за допомогою Visa і MasterCard. Щоб забезпечити безпечні онлайн-транзакції, Visa і MasterCard приділяють особливу увагу безпеці. Різниця між інтеграцією безпеки Visa і MasterCard полягає у використовуваній технології.

Verified by Visa ретельно перевіряє ваші транзакції, щоб переконатися, що покупки авторизовані вами. Якщо ви використовуєте новий пристрій або здійснюєте великий платіж, вам необхідно надати додаткову інформацію та пароль.

Аналогічно, SecureCode від MasterCard генерує особистий код, коли ви використовуєте карту для покупок в Інтернеті.

Коли справа доходить до вибору між Visa і MasterCard, ви можете бути впевнені, що платежі з обох мереж приймаються в усьому світі. У багатьох випадках банки-емітенти не надають вам можливості вибору між Visa або MasterCard. Однак під час подання заявки на отримання банківської картки ви можете перевірити, до якої платіжної мережі належить ваш банк, а потім надіслати заявку. Незалежно від того, чи отримали ви картку Visa або MasterCard, ви зможете безперешкодно здійснювати платежі онлайн і офлайн.

За матеріалами HDFC

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти