У НБУ розповіли, що чекає на гривню у випадку жорсткого карантину в Україні

19 листопада 2020, 12:24
За даними Нацбанку, з початку 2020 року гривня подешевшала майже на 20%.
НБУ
Тотальний локдаун не призведе до падіння гривні - НБУ / РБК-Україна

Запровадження жорсткого карантину в Україні не призведе до різкого падіння гривні, яке фіксувалося в березні. Тоді причиною девальвації стала паніка нерезидентів, які в терміновому порядку намагалися вивести свої гроші з країни.

З таким прогнозом виступив директор департаменту відкритих ринків Нацбанку Олексій Лупін у четвер, 18 листопада, під час XIX щорічного форуму фінансових директорів України, повідомляє видання Гроші.

За його словами, цього разу - у випадку посилення карантинних заходів в країні - Україна не зітштовхнеться з суттєвим падінням гривні.

"Ми не очікуємо повторення березневих подій на валютному ринку, тому що в березні це було щось нове, була паніка по всьому світу, і ніхто не розумів, що робити", - запевнив Лупін, додавши, що іноземні інвестори в терміновому порядку намагалися вивести грошові кошти з України.читайте такожДолар по 40: експерт пояснив неминучість обвалу гривні

Підкреслюється, що наприкінці третього кварталу 2020 року курс гривні до долара в порівнянні з показниками другого кварталу знизився на 6%. З початку поточного року національна валюта подешевшала майже на 20%.

Як карантин вплине на економіку України

Карантин в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти