У Київській ОДА назвали незаконним підвищення проїзду в маршрутках

24 лютого 2021, 16:46оновлено 24 лютого 2021, 21:01
Стало відомо, що загрожує перевізникам, за незаконне підвищення ціни на проїзд.
Маршрутка
Вартість проїзду в маршрутках злетить / УНІАН

Заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак заявила, що поки жоден автоперевізник Києва та Київської області не отримав погодження на підвищення вартості проїзду у маршрутках.

При цьому в Київській ОДА розповіли, за якої умови будуть змінені ціни на проїзд.

Наразі на території Київської області діє 513 міжміських та міжрайонних маршрутів. Вони з'єднують населені пункти регіону один з одним, а також зі столицею.

І велика частина перевізників вже підготувала звернення щодо перегляду тарифів на проїзд.

"Загалом у нашому регіоні працює 71 перевізник. З цієї кількості 39 перевізників вже подали в управління пасажирських перевезень економічне обґрунтування на перегляд вартості проїзду на 368 маршрутах. Наші фахівці зараз вивчають всі розрахунки. Поки жоден перевізник погодження на підняття цін не отримав", - зазначила профільна заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак.

За її словами, перевізники підвищують ціни без дозволу.

"Плануємо провести робочу нараду з перевізниками, які самовільно підняли ціни на проїзд, щоб врегулювати тарифи на перевезення", - уточнила Щербак.

За її словами, Київська ОДА може розривати договори з перевізниками в односторонньому порядку у випадках, передбачених договором та чинним законодавством.

"Змінити тариф перевізники можуть після офіційного звернення до ОДА, де це буде економічно обґрунтовано. Потім облдержадміністрація дає письмову згоду. А в разі самовільного підняття тарифів, ОДА може односторонньо розірвати договір з перевізником", - додала вона.

читайте такожПід Києвом зросли ціни на проїзд у маршрутках: де і на скільки

При цьому заступник міського голови Києва Володимир Бондаренко напередодні заявив, що для підвищення вартості проїзду в столичному громадському транспорті є економічні підстави, але поки це питання не розглядали.

А ось в маршрутках Києва проїзд подорожчає вже в квітні на 10-20%.

"Щодо приватних перевізників ситуація наступна. Дійсно є економічні підстави, і, на жаль, місто не може компенсувати збитки, які несуть приватні перевізники. Тому ми можемо говорити, що приватники будуть піднімати ціни на проїзд. Це в їх компетенції, вони тільки інформують міську владу і дають розрахунки. Заборонити їм ми не можемо. Ми чули різні цифри, основне, що зараз фігурує, — це 10-12 гривень, залежно від маршруту", — сказав він.

Ціни на проїзд - про що раніше повідомляв Главред:

  • У більшості приміських маршруток Київської області з 14 лютого подорожчав проїзд. Зокрема, тарифи зросли в Макарівському районі, в Броварах, частково в Києво-Святошинському та Васильківському районах.
  • Перевізники в Україні планували підвищити вартість проїзду у маршрутках і автобусах відразу після закінчення коронавірусного локдауну (24 січня 2021 року).
  • Пізніше заступник міського голови і секретар Київради Володимир Бондаренко заявив, що в першому кварталі 2021 року не буде підвищуватися вартість проїзду в громадському транспорті.
  • У серпні 2020 року в Міністерстві інфраструктури заявляли, що маршрутки в Києві та інших містах України збираються заборонити. У рамках реформи громадського транспорту їх замінять іншими видами транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти