Українцям у липні готують підвищення тарифів на електроенергію на 20%

28 червня 2020, 01:44
Гаряча і холодна вода, а також електротранспорт – за все це українцям доведеться платити більше.
Тарифи на електроенергію в Україні готуються підняти на 20%
Тарифи на електроенергію в Україні готуються підняти на 20% / УНІАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення про підвищення тарифів на послуги з передачі електроенергії. Поки це тільки проект – остаточно питання має бути вирішене 11 липня.

Мова йде про підвищення тарифу на транспортування електроенергії для підприємств на 35 копійок – у відсотковому вираженні це означає, що тарифи повинні зрости на 20%. Що в свою чергу позначиться і на споживачах – простих українцях, – так як ці витрати компанії в результаті перекладуть на своїх клієнтів, повідомляє ТСН.

Тобто гаряча і холодна вода, а також електротранспорт – за все це українцям доведеться платити більше.

Відзначається, що вигоду від підвищення тарифу отримають лише підприємства "зеленої" енергетики (вітряні і сонячні електростанції), які в більшості своїй належать одному з українських олігархів.

читайте такожУкраїнці нагадали Зеленському про невиконані обіцянки за рік президентства – опитуванняПісля жаркої дискусії на засіданні комісія погодилася відстрочити прийняття рішення.

"Остаточне обговорення, остаточне ухвалення повинно бути зроблено 11 липня. До цього часу ми всі будемо шукати інструменти, якщо такі можливі, для зниження цього тарифу", – пообіцяв голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Нагадаємо, з 1 липня 2020 українців чекає другий етап підвищення ціни на газ для населення в Україні. В силу вступають тарифи за транспортування газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти