Чому доводиться переплачувати за газ: у "Нафтогазі" відповіли

10 жовтня 2023, 15:40
В Україні деякі споживачі платять за доставку газу більше, ніж могли б. У "Нафтогазі" розповіли, чому це відбувається
Газ, квитанції
Як кажуть чиновники, якщо інформація про обсяги спожитого газу не надходить - облгаз самостійно робить розрахунки / колаж Главред, фото УНІАН

В Україні деякі споживачі платять за доставку "блакитного палива" більше, ніж могли б. Про це говориться в поясненні НАК "Нафтогаз України".

Справа в тому, що розрахунок суми до оплати за доставку проводиться на основі даних від облгазу, які йому зобов'язані передавати споживачі.

Як кажуть чиновники, якщо інформація про обсяги спожитого газу не надходить – облгаз самостійно здійснює розрахунки.

відео дня

У "Нафтогазі" зазначають ‒ у разі якщо показання лічильника не були передані або передані не в обов'язковий термін, то розрахунок суми до оплати за постачання газу здійснюється розрахунковим способом. Чи то пак обсяги спожитого газу визначаються на основі місячного обсягу споживання за аналогічний період минулого року. Ось тому цифри в квитанціях відрізняються від фактичних, пояснюють чиновники.

При цьому кожен споживач може самостійно розрахувати вартість доставки газу. Для цього обсяг споживання блакитного палива в минулому році потрібно помножити на тариф на розподіл газу. Вийшло число слід розділити на дванадцять – і вийде розмір щомісячного платежу.

Комуналка для українців

Нагадаємо, що в Україні скасували підвищення тарифів на воду. Національна комісія з енергетики та комунальних послуг скасувала свої рішення про підвищення тарифів.

Українці можуть платити за світло вдвічі менше. Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію - для цього необхідно встановити двозонний лічильник.

Хто з українців має право отримати знижку на газ.Клієнти державної компанії "Нафтогаз України" мають можливість отримати знижку на "блакитне паливо" в розмірі 1%.

Українцям підвищать тарифи на електрику і перерахують субсидії. Через підвищення тарифів на електрику в Україні внесли зміну на процес оформлення субсидій. Тепер можна оформити виплати в один клік і потрібно мінімум документів.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти