Назвали колосальні збитки Twitter і Facebook після бану акаунтів Трампа

12 січня 2021, 21:06
Через скандал з блокуванням Трампа капіталізація Twitter впала на 3 млрд до 38,3 млрд доларів.
Твіттер, соцмережі, блог
Збитки соцмереж після блокування акаунтів Трампа / log.com.tr

Після скандального блокування акаунтів лідера США Дональда Трампа, капіталізація компаній Twitter та Facebook впала на 3 млрд і 41 млрд доларів, відповідно.

Згідно з даними американської біржі NASDAQ, акції Twitter почали падати в п'ятницю, 8 січня, коли сервіс мікроблогів оголосив про повне блокування аккаунту Трампа. Того дня до моменту закриття торгів акції компанії коштували 51,48 USD. За минулі дні ціна на них обвалилася до 46,95 USD станом на 19:30.

Відзначається, що через скандал з блокуванням Трампа капіталізація Twitter впала на 3 млрд до 38,3 млрд доларів.

читайте такожІванка Трамп посварилася з батьком через Байдена-ЗМІ

Під удар потрапив також і Facebook, керівництво якого заборонило Трампу публікувати будь-що у своїй соціальній мережі або в Instgram.

Через це акції компанії, які до 6 січня почали відновлюватися після падіння, впали у ціні з 268,74 USD до 250,74 USD на 19:15.

Крім того, впала й капіталізація компанії — вона знизилася на 41 млрд доларів (до 731,55 млрд доларів).

Соціальні мережі-новини

  • Адміністрація соціальної мережі Twitter прийняла рішення про повного блокування актанта президента США Дональда Трампа, який налічував 88 мільйонів передплатників. Причиною блокування Адміністрація ресурсу назвала заяви політика про президентські вибори в Америці, які були розцінені як заклики до насильства.
  • Чинний президент США Дональд Трамп заявив, що таке рішення погоджено з "демократами", радикально лівими рухами і порушує свободу слова.
  • Корпорації Google і Apple заблокували у своїх магазинах додаток соціальної мережі Parler, яку називають майданчиком прихильників Дональда Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти