Дрібні "трюки" з цінами в супермаркеті: як не переплатити за покупки

5 березня 2024, 17:36
Щоб отримати від покупців більше грошей, супермаркети і магазини нерідко проводять дрібні "хитрощі" з вартістю товарів, кажуть експерти.
Супермаркет
Як не переплатити за покупки в супермаркетах? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Для того, щоб отримувати від покупців якомога більше грошей, супермаркети і магазини нерідко проводять дрібні "трюки" з вартістю товарів. Про це йдеться в матеріалі порталу "Обозрєватєль".

Наприклад, кажуть експерти, торговці спеціально встановлюють такі ціни - для того, щоб не віддавати клієнтам усю здачу. При цьому сам покупець може нічого й не помітити - тобто що в кожному з таких випадків йдеться про різницю у вартості товару в кілька копійок.

Однак для торговельного закладу при великому потоці клієнтів отримана таким чином сума може виявитися досить помітною.

відео дня

Працює ж схема за принципом округлення. Згідно з ним:

  • суму, меншу за п'ять копійок мають "пробачити" покупцеві;
  • понад п'ять копійок має право залишити собі магазин.

"Часто магазини спеціально встановлюють такі ціни, щоб усі округлення були не на користь покупця. Наприклад, при ціні в 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн ви однаково маєте заплатити магазину 10 грн", - кажуть експерти.

Утім, не стати жертвою виверту супермаркетів можна. Для цього достатньо всього лише розплачуватися банківською карткою.

"Якщо не хочете переплачувати - використовуйте для розрахунку банківську карту. Тоді правила округлення не діють", - йдеться в матеріалі.

Що таке SWIFT?

SWIFT - міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. Причому сама система не є платіжною - вона не виконує функцій розрахунку і взаємного клірингу (тобто безготівкових платежів) між учасниками, повідомляє "Вікіпедія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні подорожчають важливі овочі та фрукти. Серед овочів найбільше зросте ціна на цибулю, серед фруктів - на яблука.

Також раніше повідомлялося, що в Україні подорожчав стратегічно важливий продукт. До кінця весни вартість овоча зростатиме через додаткові витрати на зберігання під час сильних морозів.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти