Які іноземні компанії займаються в Україні благодійністю під час війни?

29 вересня 2023, 09:30
благодійність
Світові корпорації допомагають в Україні / Главред

Благодійність — це величезне поле діяльності, де знайдеться місце кожному. Міжнародні приватні компанії дедалі активніше долучаються до благодійних пожертв Україні. Флагмани бізнесу з усього світу вже зробили значні внески за період війни в України, адже самотужки подолати ворога було б надзвичайно важко. Які благочинні ініціативи проводили іноземні компанії читайте детальніше в матеріалі для Главреда.

Міжнародний бізнес на фронті благодійності

Благодійна діяльність тепер визнана не просто як філантропічна активність, але і стала невіддільною частиною концепції корпоративної соціальної відповідальності. 2022-й став роком відповідальності у всіх сферах — бізнес, благодійні фонди та волонтери взяли на себе обов'язок допомагати військовим та постраждалим внаслідок російської агресії.

Зараз благодійність перетворюється у справжню культуру, яка підносить громадянське суспільство на новий рівень. Культуру добра і благодійності слід розвивати, щоб підприємці могли та хотіли це робити. Кожен може бути благодійником у межах своєї компанії.

відео дня

За минулий рік українці переконалися, що друзі справді пізнаються в біді. Заяви лідерів різних країн та матеріальна допомога від них не залишаються непоміченими. Це надає українцям впевненість у завтрашньому дні та підтримку в цей нелегкий час.

Тому важливо відзначити допомогу міжнародного бізнесу, який реалізовує численні гуманітарні ініціативи, інвестує доступні ресурси у наближення перемоги України. Про компанії з різних сфер, які займаються благодійністю в Україні розповідаємо далі.

Підтримка від світових фармацевтичних компаній

Солідарність та гуманізм стали ключовими складовими реакції світових компаній на війну в Україні. Великі фармацевтичні гіганти виступили на передових позиціях благодійності, зробили важливий внесок у покращення медичної допомоги та життєвого комфорту постраждалих українців.

AstraZeneca
Офіс AstraZeneca у Великобританії / Вікіпедія

Міжнародна фармкомпанія "AstraZeneca" неодноразово брала активну участь у благодійництві на користь України. Компанія пожертвувала $400 тис. через UNITED24 на придбання УЗД апаратів для якісної діагностики поранених. Свій перший внесок у $500 тис. компанія зробила у межах збору першої леді на автівки швидкої допомоги. AstraZeneca активно підтримує Україну і має ще ряд благодійних проєктів:

  • профінансувала 5 евакуаційних медичних автомобілів марки "Тойота" на суму понад $250 тис.;
  • $70 тис. задонатила для закупівлі 5 дизельних генераторів різної потужності для лікарень;
  • зробила внесок у сумі $250 тис. для безоплатного використання імплантів для остеосинтезу — ефективного оперативного лікування пацієнтів, травмованих внаслідок війни.
Bayer
Bayer виділила понад 15 млн євро благодійної допомоги / epravda.com.ua

Німецька фармацевтична компанія Bayer від початку російського вторгнення підтримує населення України. Вона виділила понад 15 млн євро благодійної допомоги. Ця допомога включає постачання медичних матеріалів, ліків, автівок швидкої допомоги, обладнання медичним закладам. Bayer безкоштовно забезпечила пацієнтів стаціонарів державних та комунальних закладів охорони здоров’я близько 65 тис. упаковками препарату власного виробництва.Крім цього, компанія приєдналася до очищення території Украї­ни від мін та боєприпасів, що не розірвалися, і виділила 825 тис. євро організації Fondation Suisse de Déminage на придбання великої машини для розмінування.

Компанія Pfizer
Компанія Pfizer активно допомагає Україні

Компанія Pfizer надала благодійну допомогу на суму $22 млн і активізувала гуманітарні заходи для підтримки України. Благодійна організація Pfizer Foundation надала гуманітарний грант організаціям, які працюють в Україні та сусідніх державах. Крім цього, компанія передала $5 млн 8-ми глобальним і місцевим неурядовим організаціям для надання гуманітарної допомоги та вжиття заходів реагування. Понад 4,5 тис. працівників Pfizer зробили пожертви через програму Give Forward.

Які благочинні проєкти реалізовують міжнародні фінансові компанії?

На сьогодні фінансові гіганти, такі як BlackRock і JPMorgan Chase виявили свою активну участь у створенні Фонду розвитку України. Метою цього фонду є залучення інвестицій, які підуть на відновлення країни після війни. Наразі процес створення Фонду знаходиться на етапі планування.

Рада директорів Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC), яка входить у структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на рекордну суму $2 млрд. Головним напрямком реалізації цієї програми стало торговельне фінансування для українських банків, агросектору та підприємців малого та середнього бізнесу.

Не залишився осторонь й інвестиційний холдинг Freedom Holding Corp., який зробив внески на 8,96 млн євро на допомогу Україні з початку війни та наразі не припиняє займатися новими благодійними проєктами. Компанія спрямувала 2,35 млн євро до українського Help Ukraine Center у Польщі, які витратили на військові потреби та закупівлю ліків, продуктів харчування, кормів для тварин, засобів гігієни тощо. 2 млн євро Холдинг надіслав на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги через фандрейзингову платформу UNITED24.

До того ж важливо відзначити інші проєкти, які компанія фінансово підтримала.

  • 300 тис. євро надіслали благодійному фонду "Твоя опора" на купівлю медичного обладнання у дитячі лікарні Київської, Миколаївської та Дніпропетровської областей;
  • 300 тис. євро перерахували благодійному фонду "Допоможемо разом" на закупівлю гуманітарної допомоги населенню та переселенцям;
  • 650 тис. євро перерахували для створення спеціалізованої клініки Superhumans Center у Львівській області;
  • 103 тис. євро перерахували Soborna Ukraine на відновлення зруйнованої через обстріл системи центрального водопостачання у місті Миколаїв.

Компанія також займається благодійними дитячими проєктами, тому направила 270 тис. у благодійний фонд "Діти героїв", метою якого є довгострокова допомога дітям, які втратили батьків внаслідок війни в Україні.

Останньою благодійною ініціативою компанії стало облаштування укриттів в українських школах. У рамках проєкту "Freedom Space" оновили 30 укриттів у різних містах України від Тернополя та Хмельницького до Харкова та Запоріжжя. Донор Freedom Holding Corp. перерахував на реалізацію облаштування бомбосховищ 3 млн євро. Розроблені спеціально для дітей простори Freedom Space покликані зайняти, відволікти дітей під час обстрілів і надати необхідне відчуття комфорту та безпеки навіть у непростих умовах.

Як IT партнери підтримують Україну?

офіс гугл
Google виділила $15 млн на допомогу Україні

Глобальні технологічні гіганти також не залишають Україну наодинці в часи випробувань та активно допомагають нашій країні.

Наприклад, Google виділила $15 млн на допомогу Україні, а ще прямі гранти та рекламні кредити. Крім цього, вмикали сповіщення SOS на сайті Пошук по всій Україні для того, щоб при пошуку інформації про евакуацію люди бачили попередження, що вказує на ресурси ООН для переселенців. Також Google відключила деякі функції Google Maps в Україні, щоб забезпечити безпеку громадян, а також автоматично посилили захист акаунтів Google для українців.

Інша міжнародна компанія ASBISc Enterprises відзначилася проведенням масштабного партнерського соціально-гуманітарного проєкту на підтримку освітнього процесу учнів шкіл, які були зруйновані внаслідок бойових дій. Вони передали 5 000 Apple iPad до 12 навчальних закладів.

Microsoft допомогла українському уряду перенести свої дані з серверів, розташованих у країні, у хмару. Том Берт, віцепрезидент, сказав, що компанія пожертвувала 30 000 робочих годин за минулий рік і погодилася продовжувати безоплатно надавати українському уряду свої хмарні сервіси у 2023 році. Додаткові $10 мільйонів у вигляді пожертвувань зробили співробітники компанії.

Всі ці приклади демонструють те, що міжнародні корпорації виявили високий ступінь відповідальності та готовності допомагати тим, хто опинився у складних умовах внаслідок російської агресії. Благодійність і соціальна відповідальність стали важливою частиною стратегій і цінностей сучасних бізнес-структур. Разом з тим, це підтверджує надзвичайну важливість глобального об’єднання задля досягнення мети відновлення України та надання підтримки тим, хто цього потребує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти