Кабмін прийняв нове рішення щодо субсидій на комуналку

17 грудня 2020, 08:19оновлено 17 грудня 2020, 09:04
Субсидія на оплату комунальних платежів призначається виключно за рішенням спеціальної комісії.
Монетизація субсидій
Влада спростила призначення субсидій на комунальні послуги / УНІАН

Уряд України дозволив отримувати субсидію домогосподарствам, у складі яких є громадяни, які офіційно перебувають на заробітках за кордоном в країнах, які не уклали договір про соціальне забезпечення з Києвом. Влада спростила процедуру призначення фінансової допомоги українцям без доходів і встановила порядок повернення помилково виплачених субсидій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України, посилаючись на відповідне рішення Кабінету Міністрів, яке було прийнято в середу, 16 грудня, на урядовому засіданні.

Згідно з рішенням Кабміну, право на отримання субсидії надано домогосподарствам, у складі яких є громадяни, які працюють за кордоном на легальних підставах у державах, які не уклали угоди про соціальне забезпечення з Україною. Отримувати субсидію також можуть ті домогосподарства, де зареєстровані громадяни, які перебувають за кордоном на період догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.читайте такожКабмін поставив жорсткі умови для отримання субсидій: хто залишиться без допомоги

Крім цього, претендувати на субсидію на загальних підставах зможуть ті особи, які отримали право власності на житло протягом 1 року перед тим, як звернулися за наданням пільг на сплату комунальних послуг.

Право отримувати субсидію матимуть і громадяни, звільнені від сплати внеску на державне соціальне страхування, і позбавлені доходів.

Втім, у Мінсоцполітики додали, що головне рішення щодо питання надання субсидії приймає комісія.

Також уряд встановив порядок повернення виплачених пільг і субсидій, які могли бути призначені помилково.

"Встановлено порядок повернення надмірно (помилково) виплачених громадянам пільг та житлових субсидій у грошовій безготівковій формі", - підкреслюється в повідомленні.

Субсидії в Україні

  • Президент Володимир Зеленський 2 жовтня підписав закон, що передбачає скорочення витрат на субсидії на 2,16 млрд грн до кінця 2020 року.
  • Як стало відомо 8 жовтня, після закінчення карантину в Україні буде змінена формула розрахунку надання субсидій. Згідно з нововведеннями, пільговики можуть втратити до 40% від суми субсидії, яка була призначена в минулому сезоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти