Кабмін переніс дату початку виплат пенсіонерам старше 75 років

23 лютого 2021, 12:35
В уряді України прийняли рішення перенести дату початку виплат компенсацій тим українським пенсіонерам, які досягли 75-річного віку.
Пенсія
Кабмін переніс дату початку виплат пенсіонерам старше 75 років / УНІАН

Український уряд прийняв рішення відкласти початок виплат пенсіонерам (які перебуває у віці від 75 до 80 років) компенсації по 400 гривень у період з 1 липня на 1 жовтня нинішнього року. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні Кабміну.

Як повідомляють в уряді, скасовано норму, за якою ‒ починаючи з 1 березня 2022 року ‒ розміри щомісячної компенсаційної виплати пенсіонерам збільшуватимуться на відповідний коефіцієнт.

Новою постановою Кабміну також встановлюється новий порядок перерахунок пенсій з 1 березня 2021 року. Тепер щорічна індексація буде проводитися із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати в розмірі 1,11.

У разі ж, коли розмір підвищення не досягає 100 гривень, то в уряді встановили щомісячна доплата до пенсії.

читайте такожКоли і кому в Україні підвищать пенсії у 2021 році: дати та умови

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.
  • В Укрпошті пригрозили припиненням доставлення пенсій пенсіонерам. За словами керівника Укрпошти Ігоря Смілянського, фінансова ситуація в компанії склалася вкрай непроста.
  • До того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.
  • У Мінсоцполітики анонсували урізання пенсій. Чиновники попереджають, що виплати не зможуть забезпечити українцям гідне життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти