Долар піде у відрив? Українцям розповіли, яким буде курс-2022

5 січня 2022, 01:45
Уряду буде складно втриматися в закладених у бюджеті показниках курсу гривні до долара США-28,6-28,7 грн/дол., вважає Віктор Суслов.
Долар
/ УНІАН

У 2022 році уряду буде дуже складно втриматися в закладених у бюджеті показниках курсу гривні до долар США-28,6-28,7 грн/дол., заявив заслужений економіст України, екс-міністр економіки України Віктор Суслов.

Як пише він у матеріалі на Главреді, зважаючи на бюджетну кризу, яка вже почалася, чинитиметься великий політичний тиск на Національний банк в плані примусу його до видачі кредитів рефінансування.

"Тиск уряду і президента на НБУ буде таким, що він цього тиску не витримає. Скарги на політичний тиск почали звучати від голови НБУ Шевченка вже зараз. Ймовірно, можна прогнозувати чергову зміну керівництва Нацбанку", - припустив експерт.

За іншим сценарієм, у разі допомоги з боку Заходу, курс гривні в 2022 році може бути утриманий в прогнозованих рамках, не виключив екс-міністр економіки.

"Тому з приводу валютного курсу гривні особливо турбуватися не варто: курс буде утримуватися, навіть незважаючи на необхідність додаткових кредитних емісій для фінансування бюджету, але, ймовірно, ці емісії поки будуть перекриватися зовнішніми джерелами фінансування і нарощуванням державних боргів", - додав Суслов.

Курс долара до гривні в Україні в найближчі три роки прогнозується в рамках 28-29 грн/$. Саме такий курс валют закладено в Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки і бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти