Держрезерв оголосив тендер на тушонку з переплатою у понад 50 млн грн

10 липня 2023, 14:17
Prozorro
Держрезерв оголосив тендер на тушонку з переплатою у понад 50 млн грн / УНІАН

Державне агентство резерву України оголосило багатомільйонний тендер на м’ясні консерви із загальною очікуваною вартістю понад 322 млн грн, йдеться на порталі Prozorro.

Закупівля передбачає два лоти:

  • ЛОТ 1 "Консерви м’ясні. М'ясо тушковане. Свинина" з очікуваною вартістю 159 562 000,00 за 1 300 000 банок консервів (525 г)
  • ЛОТ 2 "Консерви м’ясні. М'ясо тушковане. Яловичина" з очікуваною вартістю 163 371 000,00 грн за 1 300 000 банок консервів (525 г).

Таким чином, вартість 1 банки (525 г) свинини закладена рівні 122, 74 грн, яловичини - 125,67 грн.

відео дня

Відповідно, вартість 1 кг консерви свинини закладена на рівні - 233,7 грн, яловичини - 239,4 грн.

В той самий час, ціни на аналогічні консерви з м'ясом (свинина та яловичина), згідно з опублікованим у Prozorro Каталогом харчування військових Міноборони, за 1 кг становлять 200 грн, або 105 грн за банку (525 г).

Держрезерв оголосив тендер на тушонку з переплатою у понад 50 млн грн

Відповідно, у тендері Держрезерву на 1 банці тушонки закладна переплата щонайменше у 20 грн, що на кількості у 2,6 млн банок складе 52 млн грн.

Крім того, як йдеться в умовах тендерної документації, Держрезерв допускає до участі у закупівлі не скільки виробників продукції, як посередників, прямо вказуючи, що учаснику закупівельної процедури не обов'язково мати власних виробничих потужностей. Також такому посереднику навіть не треба надавати Замовнику відомості про потужності виробника, якого потенційний переможець торгів залучить у якості субпідрядника.

За попередньою інформацією, 2,6 млн банок тушонки Держрезерв закуповує нібито на потреби військових, хоча військові і так нею забезпечені. Адже МОУ завершено проведення процедури публічної закупівлі Комплектів продуктів харчування за Каталогом та укладено 16 договорів із постачальниками. І таким чином в/ч вже і так можуть замовляти м'ясні консерви за Каталогом.

Нагадаємо, що закупівлі послуг харчування для військових збоку Міноборони відбувається за участі Громадської антикорупційної ради. Після низки "цінових" скандалів, увага громадського контролю прикута саме до МО. І тому, не виключено, що харчові постачальники ринку держзакупівель шукають нові можливості організації корупційних закупівель тепер вже через інші державні установи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти