Платитимуть удвічі більше за переселенців: українцям збільшать допомогу в умовах війни

6 вересня 2022, 23:07
Згідно з програмою, українцям, які безкоштовно розмістили біженців, передбачена держкомпенсація за житлово-комунальні послуги.
гроші, єПідтримка
Допомога українцям / УНІАН

Українці, які прихистили переселенців, отримуватимуть вдвічі більші виплати в рамках програми "Притулок".

Це стане можливим завдяки співпраці уряду з Товариством Червоного Хреста.

Як повідомляє пресслужба Кабінету міністрів, 6 вересня Кабмін оновив Меморандум з Товариством Червоного Хреста України за сприяння Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Це дозволить збільшити фінансування компенсацій громадянам, які надали тимчасове житло переселенцям в рамках програми "Притулок".

Згідно з програмою, українцям, які безкоштовно розмістили біженців, передбачена держкомпенсація за житлово-комунальні послуги.

Так, з 1 жовтня власники житла, які розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб, будуть щомісяця отримувати 900 гривень замість 450 гривень за кожну людину.

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнний стан в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів чоловік, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти