Що буде з курсом в перший тиждень березня: експерт дав тривожний прогноз

29 лютого 2020, 12:48
Курс долара в Україні проб'є психологічну позначку.
долар, курс долара
Ослаблення курсу гривні - питання часу / Фото УНІАН

Керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин розповів, яким буде курс долара в Україні в перший тиждень березня 2020. Експерт прогнозує, що американська валюта проб'є психологічну позначку в 25 гривень за один "зелений".

За його словами, курс гривні відчуватиме сильний тиск. Головною причиною цього стало те, що іноземці перестали купувати українські ОВДП. Крім того, на ситуацію вплине і дефіцит бюджету, який раніше покривався коштами від розміщення ОВДП.

"Вартість українських єврооблігацій падає, що підтверджує зміну тенденцій. В цих умовах гривня буде відчувати сильний тиск. Оскільки приплив зупинився і формується відтік, ослаблення гривні – питання часу. Ймовірно, найближчим часом гривня продовжить сповзати до позначки у 25 гривень за долар", – сказав Шевчишин виданню Обозреватель.

відео дня

Тим часом Національний банк України встановив офіційний курс долара на 2 березня 2020 року на рівні 24,59 гривень за один "бакс" - це на 3 копійки вище у порівнянні з попереднім банківським днем.

Як свідчать дані на сайті регулятора, курс долара НБУ на 2 березня складе 24,5900 гривні за один долар (+0,0290 грн). При цьому курс долара на 28 лютого становить 24,5610 гривень за один "зелений".

Що буде з курсом в перший тиждень березня: експерт дав тривожний прогноз
Курс долара НБУ на 2 березня 2020 / bank.gov.ua

Як повідомляв Главред, раніше економічний експерт Юрій Гаврилечко оцінив сценарій з курсом 20 гривень за долар США. До цього економіст Олег Соскін видав несподіваний валютний прогноз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти