StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

День Землі 20 березня – чому днів Землі кілька та привітання

20 березня 2020, 00:52
На День Землі прикольні картинки і цікаві факти ми підібрали спеціально, щоб наші читачі провели це свято максимально весело і цікаво.
День Землі 2020 – картинки прикольні і що треба знати
День Землі 2020 – картинки прикольні і що треба знати / Соцмережі

День Землі 2020 випав на п'ятницю. По суті, це Всесвітній день Землі 2020. І це перше зі свят, які покликані нагадати людям про необхідність піклуватися про наш загальний дім – планету, на якій ми живемо.

Відзначається День Землі 20 березня – в день весняного рівнодення (хоча саме рівнодення часом може зрушуватися на 19 або 21 березня). Разом з ними в один день відзначається ще й Міжнародний день щастя 2020.

Місяцем пізніше ми відзначимо Міжнародний день Землі 202022 квітня.

відео дня

читайте такожДень весняного рівнодення 2020 – коли почнеться і вплив на всіхАле перед цим ще встигнемо пожити без електрики в Годину Землі в 2020 році – 28 березня з 20:30 до 21:30 за місцевим часом кожної країни.

Ще у цьому зв'язку можна згадати День довкілля України – в 2020 році він пройде 18 квітня – й День води 2020 (22 березня).

День Землі – цікаві факти про планету

  1. У Землі є свій прапор – це фото планети з космосу на синьому тлі.
  2. Найбільш витривалий організм на Землі – це тихоходи: у відкритому космосі може вижити 10 днів. Для порівняння людина без спецкостюма – лише 2 хвилини.
  3. Земна доба – це не звичні нам 24 години, а насправді 23 год., 56 хв. і 4 с. Її наукова назва – зоряна доба (це час обертання планети навколо її осі).
  4. Кількість кисню на Землі з часом зменшується: динозаври свого часу жили при більшій кількості кисню. При нинішній "дозі" вони вижити не змогли б.
  5. У Землю кожен день вдаряє 8,6 млн блискавок.

День Землі – прикольні картинки і листівки

Сьогодні у всьому світі звучить весела музика – це відзначають свято землі. Я хочу привітати вас, люди, і побажати вам миру і добра. Нехай ваша земля вкриє вас від усіх бід і примножить ваші багатства у сто крат. Нехай цей світ дарує вам тільки радість. І нехай удача завжди повертається до вас своїм обличчям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти