Путін хоче захопити Україну і напасти на НАТО, його режим впаде до 2030 року - Сотник

26 грудня 2023, 12:00оновлено 28 грудня 2023, 20:28
Росія виношує плани щодо вторгнення до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, окупантам потрібна не лише Україна, вважає журналіст Олександр Сотник.
Путін хоче захопити Україну і напасти на НАТО, його режим впаде до 2030 року - Сотник
Бунти Путіну не загрожують, але його режим не протримається і 6 років - Сотник / Главред

Росія продовжує вести розв'язану проти України повномасштабну агресивну війну. Ворог зміцнив співпрацю з іншими країнами-ізгоями, перевів економіку на військові рейки і намагається перехопити ініціативу на полі бою. Наприкінці року глава Кремля Володимир Путін підкреслив окупаційні плани Москви і наміри вести війну на виснаження. Україна тим часом зміцнюється і очікує на посилення військової допомоги з боку Заходу, щоб у 2024 році стримувати російські війська і проводити контрнаступальні операції.

В інтерв'ю Главреду журналіст, письменник, публіцист і головний редактор каналу Sotnik-TV Олександр Сотник розповів про плани РФ проти України на 2024 рік, пояснив, що буде в Росії після чергових виборів Путіна, а також зробив прогноз про падіння режиму Путіна і військове вторгнення російських окупантів до країн НАТО.

Наприкінці року ми бачимо, що Росія, як і раніше, здатна вести війну проти України, а режим утримує ситуацію в країні. На вашу думку, які цілі ставить перед собою Кремль на 2024 рік?

Моя аналітика, яка базується на інформації з новинної стрічки та інших відомостях, показує, що Кремль і надалі утримуватиме владу. От нещодавно відбулася колегія Міноборони, де був присутній Путін. Риторика і настрій цих пик показали, що вони зібралися воювати до кінця. Їхне головне завдання - завоювати, забрати і підпорядкувати собі Україну, а після цього готуватися до сутички з НАТО. Вони не збираються зупинятися і підуть далі. Це ж братва.

Весь 2024 рік для Кремля буде періодом утримання того, що завойовано, і спроб завоювати ще більше. Як каже Путін: потихеньку, кишки на кулак намотуємо далі. З'ясувалося, що це дієва стратегія, до якої Захід виявився не готовий – усі розгубилися. Росія взяла курс на стратегію війни надовго, на вимотування. Причому це "намотування кишок" не тільки українців, а й гаманців і терпіння тих же європейців з американцями.

Безліч факторів зіграли свою роль і загалом ми бачимо те, що відбувається. Путін і його кодло 2023 рік витримали. Наступного року для них головне – протриматися економічно. Для війни м'яса у них багато – його і призиватимуть. Воно мовчки і покірно піде на смерть. Весь 2024 рік вони намагатимуться тримати свою путіноміку, яка вже сиплеться, але поки що тримається.

Чому так довго вдається протриматися? Тому що працюють схеми. Санкції і рестрикції не мають потрібного ефекту, оскільки досвід схематозників і шахраїв дозволяє їм за допомогою хитрозроблених схем ухилятися від хворобливих ударів. І тут Путіну вдалося отримати дуже хорошу фору у вигляді посилення співпраці з пострадянськими схематозниками – з Казахстаном та іншими країнами. Подібні заходи дозволяють утримувати ситуацію.

2024 року вони намагатимуться триматися і надалі, паралельно утримуючи те, що завоювали, і намагатися своєю болотною рідиною розтікатися по Україні і чекати на Трампа. А Трамп для Путіна - це просто порятунок.

Дивіться відео, в якому Олександр Сотник зробив прогноз про війну Росії з НАТО:

Росія прагне захопити всю Україну або тільки східні регіони?

А ось на це питання конкретно відповів Путін, який сказав приблизно наступне: там Польща спить і бачить, як би відірвати свої землі від України. А решта - це наша здобич.

Тут я лише використав риторику Кремля. Вони самі про все говорять відкрито, не треба навіть заглядати в секретні документи. Базікають про це як у самому Кремлі, так і за його межами.

У Росії все-таки вистачить ресурсів, щоб вести тривалу війну?

Тут питання в тому, про які саме ресурси буде йтися. Якщо в Росії скінчиться їдло, вони просто перейдуть на підніжний корм. Там вже готують населення до того, що треба буде харчуватися мохом і ягелем, а викручуватися доведеться самим. Їм кажуть так: Батьківщина – понад усе. Ось ця батьківщина-маніячка, яку росіянам потрібно рятувати, воювати і відстоювати її інтереси, ризикуючи власним життям. А далі скажуть: нічого страшного, перейдете на триразове харчування – по понеділках, середах і п'ятницях. Все буде нормально у вас, не здохнете. Бачите, як на фронті корячаться - ось там помирають за Батьківщину, а ви тут що? Бач, рознилися, на фронт захотіли?

Крім того, зараз у Путіна і його кодли з'явилося дуже багато важелів впливу і залякування. Наприклад, ухвалили кримінальну статтю за русофобію. Тепер до будь-якого, навіть найлояльнішого громадянина можуть підійти і заявити: "Ти щось сказав? Так ти що, русофоб? У мене все записано, пройдемо, товаришу". І все. Ще один важіль - загроза відправки на фронт подихати на прожарюванні. І такі загрози спрацюють завжди. ГУЛАГ зараз там розквітає.

Ми вже спостерігаємо, як і Росії відбувається відкат до військового комунізму. Помітні перші, але дуже явні і яскраві ознаки того, що Путін і його братва привели печеру саме до військового комунізму. Можливо, вже в 2024 році ми побачимо ознаки і натурального обміну – горілку на яйця, оселедець або інші продукти. Адже зникнення яєць це лише перша ластівка. Закидають зараз, наприклад, яйцями Ердогана або іншими, але проблема буде вирішена лише тимчасово. А потім зникне що-небудь ще. І це лише початок параду дефіциту продовольства, далі це буде неминучим.

От зараз Путін занурив братву в рай останнього хапка. Західний бізнес пішов, а Путін фактично всю цю справу віджав і віддав своїй братві. Зарізали цю корову - жеруть, дуже задоволені і носять путло на руках з криками "Ти ба, який геній, який хапок, просто з кінця СРСР такого хапка не було". Добре, зарізали вони корову і зараз зжеруть це м'ясо. А далі - що? Почнеться річ на букву Г - голод. Буде безкорм'я, дефіцит. Вони вкрали підприємства та обладнання, з якими треба працювати. Обладнання треба обслуговувати - міняти запчастини, які вже ніде знайти. Треба встановлювати програмне забезпечення, яке теж ніде взяти. І от уже за півроку все у них розчепіриться.

А далі вже нічого не буде, але вони про це і не думають. Тому що бандити - це взагалі не про мізки. Вони про вбивство і грабіж. Чим і займаються. Україна їм потрібна, як кормова база, щоб віджати і перетворити на таке саме болото. На такий самий сортир, в якому вони зараз пахнуть, адже вони навіть свою печеру не змогли упорядкувати. Пішов Захід - прийде Китай, але не в якості партнера, а як експансіоніст. Наслідки будуть уже незабаром. А поки що у Путіна є запас міцності і, що найголовніше, запас поганого м'яса.

У березні відбудуться "вибори" Путіна. Що зміниться після них? Режим остаточно закрутить гайки і оголосить вже загальну мобілізацію, або є надія на "чорний лебідь"?

Перезавантаження щура Путіна відбувається повним ходом. Путін вже встиг побувати у Центрвиборчкомі, де перед ним відчинила двері Еллочка Памфілова, яку я називаю Порнофільмова. Не люблю, коли прізвища перебріхують, але тут це точно про неї. Те, що вона робить – це жорстке порно. І от вона вибігла і зустріла Путіна мало не з квітами. Облизаний щурик туди прийшов і з гордістю дивився та насолоджувався: ти ба, який фарс, як чудово. От забава кожен день - натягни путло на пень. На таких пеньках вони і голосуватимуть. Влаштують усе це пенькосування і його перезавантажать.

До березня в Росії спробують утримати ціни, хоча долар вже вище 90 рублів, а один євро незебаром коштуватиме 100. Всією Набіулліною, тим, хто тримає залишки схематоміки-путіноміки, буде складно це зробити. Але коли пеньок народить щура – все, буде дуже жорстке обвалення курсу рубля. Так, не одразу, але вже у квітні.

Далі, думаю, відбудеться повна зачистка інформаційного поля - закриють російські YouTube і Google (офіс Google в Росії вже номінально банкрут, зараз він знаходиться в Дубаї разом з хатою-майорнею). Всі "ворожі" платформи будуть закриті.

Після цього режим візьме жорсткий курс на єдиноначальність. Скажуть: Бог у нас один – Путін, а Путін це Сталін сьогодні. Путін – сукупний образ усіх царів, імператорів: лисих, вусатих, вовняних, плішивих. Загалом, такий от він, всеосяжний государ. І під прапором цього плешивого єдиноначальника поженуть усіх вперед – до сутички, останньої сутички за суверенітет своєї печери. Вони ж кажуть, мовляв, ми відстоюємо свій суверенітет. Ось і дадуть останній бій цим західним гей-трансгендерам, про яких так стогнуть. А що стосується України, то кожен з них, як Шерхан, буде гарчати і говорити: це моя здобич. Все це буде весь 2024 рік. Лише Путіна оберуть, одразу відбудеться посилення риторики.

Саме так я бачу розвиток всієї ситуації. Так, я можу помилятися. Минулого року я багато помилявся, але мої припущення були обґрунтовані, і вся інформаційна картинка вказувала на те, чого в результаті не сталося. Почасти я дуже сильно завищив очікування і від контрнаступу ЗСУ. Завищені очікування, напевно, певною мірою і моя вина, як аналітика. Але не помиляється лише той, хто нічого не робить.

В цілому, я думаю, що п'ята каденція Путіна, ймовірно, стане останньою. Тому що у печери залишилося не так багато часу для подальшого існування. Серйозних друзів у Путіна фактично не залишилося: Китай – не партнер, а експансіоніст. Кім Чен Ин і аятоли – теж навряд чи йому союзники.

До того ж сучасна Росія – це не СРСР. Радянський Союз протримався так довго, тому що було виробництво і ринок збуту. Нехай виробництво було поганим і неконкурентоспроможним, але воно все-таки було. Крім РРФСР, в процесі брали участь ще Україна та інші республіки. Ринком збуту були країни Східної Європи, продукція просувалася, в тому числі, і по лінії Ради економічної взаємодопомоги (РЕВ). Завдяки РЕВ можна було збувати неконкурентоспроможні товари.

А тепер такого виробництва немає. Чесно кажучи, і якість тих радянських людей і от цих росіян – небо і земля. Росіяни – це виродженці: пострадянські деграданти, які повністю у владі криміналу. У них сформувалася кримінальна свідомість. Щойно щось трапиться, у них одразу починаються якісь кримінально-анальні теми. На більше вони не спроможні. Росіяни не можуть проводити наукові дослідження, немає медицини і освіти. І ті театрики, які там у них ставить чоловік Собчак, Костя Богомолов, культурою назвати не можна. А хто там у них очолює Союз театральних діячів? Фашист Машков. Все, припливли, залишився лише фашизм. У такій обстановці у Путіна і його банди часу залишилося небагато.

У Путіна і його режиму залишилося шість років?

Я думаю, у них навіть шести років немає.

Наступна президентська каденція Путіна повинна закінчитися в 2030 році.

Наступна каденція Путіна, яка закінчиться в 2030 році, буде останньою, тому що він націлюється вже на війну з НАТО. Однією Україною Путін не задовольниться. Тепер у нього в планах країни Балтії, Польща і Фінляндія, в бік якої він вже гарчав на тій же колегії Міноборони. Всі ці істоти – вони не про гідне життя або створення чого-небудь. Вони неймовірно ліниві, злісні і заздрісні. А якщо ти заздриш, то хочеш і повинен помститися. Тому вони мститимуться.

Хочу нагадати всім людям, які кажуть, що такі дії Кремля нераціональні. Хлопці, не шукайте раціо в цьому божевільному домі – вони давно з глузду з'їхали. Це історія про пекучу помсту, яка випалює зсередини, під дупою палає. Коли хочеться підскочити і розколошматити все навколо. Сьогодні печера процвітає саме в такій атмосфері. Вони йдуть до свого фіналу – останнього і вирішального махачу. І вже не лише проти України, а й з тими, хто її підтримував і підтримує.

Ще в лютому 2018 року я говорив, що весь наступний термін Путін буде балансувати на межі (повномасштабної, - ред.) війни з Україною, розмахувати ядерними ракетами і, можливо, звалиться в цю війну. Я бачив велику небезпеку такого сценарію. Звичайно, мені тоді ніхто не вірив. І коли зараз я звертаюся до Заходу, то завжди кажу: хлопці, виберіть одне з двох. Якщо ви вирішили підтримувати Україну, тоді ви зобов'язані віддати їй все, що у вас є. Не кажіть про "дику корупцію", оскільки корупція – це атавізм "совка", від якого вона і дісталася. Ви повинні віддати Україні всю зброю, а бажано ще й відкрити другий фронт. І замочити це путло разом з цим "великим російським народом". Який же це народ? Це набрід кримінальний, зона, ГУЛАГ.

Ви до цього не готові? Тоді приберіть руки і готуйтеся до великої війни. І чесно зізнайтеся: так, ми злякалися і здали Україну, втомилися від неї і від усього, що відбувається. Але не робіть хорошу міну при поганій грі. Порятунок українців, яких мало, залежить не тільки від них, а й від вас. У суспільстві України є різні люди, середи яких і ті, які героїчно борються на фронті, життя свої віддають. Це найкраща частина нації, схиляюся перед ними.

Яким ви бачите сценарій війни Росії і НАТО? У Альянсу є 5-та стаття, проте як вона насправді працює, не знає ніхто. І тут виникає питання, на що в такій ситуації розраховує Захід, коли затягує допомогу Україні. Всі розуміють, які можуть бути ризики.

Захід, напевно, все це теж розуміє. Краще за всіх розуміє Путін, оскільки будує свої плани проти НАТО. До речі, на колегії Міноборони Путін обмовився про 5-й статтю, коли розводив демагогію про те, що його, мовляв, вкотре надули партнери, як жабу через соломинку. Путін не думає про те, як він буде воювати проти Альянсу, і вважає, що Захід відступить, щоб не зв'язуватися.

Мені, наприклад, час від часу приходять листи з погрозами.Пишуть щось на кшталт: "Ти що собі думаєш, ми і до Братислави дійдемо. Ти ж там окопався!" І я вірю, що вони хочуть це зробити. Справді, хочуть.

А яким чином війська Росії можуть піти на НАТО?

Я не знаю. Думаю, вони й самі не знають. Напевно, вважають, що рвонуть всією своєю масою, і ця болотна трясовина, жижа, піде на Європу, після чого всі, мовляв, розбіжаться. І побіжить Європа. Куди побіжить – Бог його знає.

Можу сказати тільки одне, без усілякого пафосу: якщо не дай Бог хто-небудь із цих російських головорізів вторгнеться до Європи, я звернуся до певних органиів з проханням надати мені можливість постріляти цих упирів. Звичайно, я не молода людина, але без діла вже точно сидіти не буду. Тому що вірю, що ці божевільні можуть замахнутися і на країни НАТО. У них є останній аргумент, яким вони розмахували всю попередню путінську шестирічку і будуть розмахувати зараз. Путін просто буде тримати лапу на кнопці і казати: от завтрашній день – останній. Все буде завтра, ви побачите "грибний сезон". А вже надвечір скаже: "Ха, пожартував-пожартував, обдурили дурника... Це буде завтра".

А хто буде здатний довго витримати таку напругу? США, Європа? Ми ще не знаємо, хто за рік у Штатах прийде до влади. Путін дуже сподівається на це руде клоччя. Причому Трамп не приховує своїх намірів – він каже: я прийду до влади, і ми вийдемо з НАТО, більше не будемо платити в Альянс ані цента. Але ж Штати на даний момент наповнюють бюджет НАТО на 70%. І що тоді буде? Як собі це уявляє Путін? Якось, напевно, і уявляє.

Путін напевно побачить вікно можливостей.

Це навіть не вікно, а роздільний широкий степ, на якому можна свистіти будь-якому солов'ю-розбійнику.

Тому я б не розслаблявся. 2023 рік був жахливим, але, боюся, 2024-й буде ще гіршим.

Виходить, режиму Путіна нічого не загрожує? Чи можуть виникнути, наприклад, солдатські бунти?

Ні. У них же нібито немає війни, а є так звана СВО. Але живуть за законами воєнного часу, і комунізм у них теж буде військовим. Тих самих дружин мобиків трішечки потерплять, проте потім це все припинять. Тихесенько заткнуть кожну, щоб ніхто не бевкав. Адже там широке поле діяльності для прокуратури. Була б людина, а стаття знайдеться.

Не варто чекати будь-яких повстань, їх не буде. І на Заході повинні розуміти, що Росія – це не країна, а банда. Там живуть за законами банди і з психологією банди. Є ватажок – намолений Путін, найкраща какашка системи. Безліч десятиліть не було такого ватажка. Свого часу вони готові були молитися на Андропова, говорили, що це така хороша людина прийшла до влади після Брежнєва. Але він коні кинув. І знову весь час не щастило – Горбачов, Єльцин. А тут Путін – ох, як же добре.

І от вони зліпили Путіна з того, що було в надлишку. І вийшов найкращий їхній ватажок. Так от, цього ватажка потрібно знищити, і я поясню чому. Коли банда обезголовлена, з нею починають відбуватися різні речі. Перша – нагорі з'являється гризня за те, хто тепер головний. Всередині йдуть коливання з приводу того, що робити: до когось перебігти або самому що-небудь зробити у себе у регіончику. Може, самому створити певекашечку, щоб утримати владу, а потім потихеньку, разом з регіончиком та відповзти. А на самому низу взагалі коїться хаос: куди бігти, що робити? Кому присягати? За що і за кого воюємо? І от така картина може виникнути, ще й в умовах війни.

Після ліквідації ватажка відкривається вікно можливостей, яким можна користуватися. Я не буду ставити питання, чому мою пораду досі не взяли до відома. Але повторно звертаюся до Заходу - зробіть це. Краще один фільм про Джеймса Бонда не зніміть, а зробіть. І тоді всі повірять, що у вас є Джеймси Бонди.

Чи може статися дестабілізація ситуації в Росії після 2030 року? Наступника Путіна ми не бачимо, і, судячи з усього, наразі його взагалі немає.

Путін буде довічним, тому він не збирається готувати собі наступників. Якщо він буде 100 років жити, стільки ж і буде правити. Путін не живе в парадигмі наступника – на цю роль досі нікого немає, тому що Путін не дозволяв з'являтися такій фігурі. Наступники готові були з'явитися, але він їх усіх прибрав.

У Кремлі зараз йде підкилимна метушня двох бригад (башт). Перша – Кирієнко з Ковальчуками, а друга – це Патрушев з Бортніковим. От вони один одному і протистоять. ФСБ вкрай незадоволена активністю Кирієнка і, до речі, тим же серіалом Слово пацана, який був замовлений адміністрацією президента в особі Кирієнка і проплачений Ковальчуком. Сам серіал зняв Бондарчук – виключно сервільний прокремлівський виродок, який без грошей і пальцем не поворухне. Хоча в цьому "искюйстве" печерному всі такі залишилися.

Тому, якщо печера проіснує до 2030 року, Путін залишиться при владі. Доки Путін живий, він не піде. А жити він хоче довго. Недарма його дочка займається питаннями генетики, пов'язаними із продовженням життя і омолодженням. Все тому, що щур хоче жити і правити вічно. Путін не просто так сказав: а навіщо нам планета Земля, якщо на ній немає Росії? Якщо на ній немає моєї банди, якою я правлю. От тоді все - вщент розколотимо цю планету.

Втім, я думаю, що з точки зору економіки печера довго не протягне. Деградація страшна. Все, що залишається Путіну, так це і надалі накачувати агресивну мілітаристську риторику. Він буде все більше погрожувати Заходу і одного разу здійснить вторгнення. Як це буде відбуватися, навіть не уявляю. Тому що і зараз для мене це здається якимось божевіллям. Але одного разу це просто станеться – буденно, і стане частиною новинної стрічки. А далі – подивимося, як це все буде відбуватися і розвиватися. Залишається відкритим питання про те, чи надовго вистачить Росії, коли Путін натисне на кнопку, якою буде відповідь і в яких масштабах.

Чи можна зараз зробити прогноз про те, коли все-таки завершиться війна Росії проти України?

Я вже не хочу прогнозувати. Прогнози – справа невдячна, життя набагато складніше і багатогранніше за будь-який матеріал для аналізу. До того ж точиться війна, а ми не володіємо всіма даними. Адже 90% всіх даних – секретні.

Війна йтиме стільки, скільки протримається печера – Російська Федерація з Путіним. Якщо вони зможуть втриматися 2-3 роки, війна на такий термін. Протримаються 3-5 років - стільки ж буде і війна. І навіть якщо 8 років. Війна триватиме, доки Путін живий як ватажок банди, і поки вся ця територія є бандою. Вони заточені на війну, на протистояння з цивілізованим світом, який, на їхню думку, їх обдурив. А Україні, виходячи з їхньої логіки, треба взагалі помститися. Тому що, а чо вони взагалі, українці, чо вони?

Ви ж, напевно, бачили відео, коли окупант заходить до домівки українця і каже: "А що вони так добре живуть, га? Звідки у них стільки грошей?".

Таких відео насправді дуже багато.

От в цьому вони всі. Це не зовсім люди, тільки здаються людьми. Їх треба всіх знищити. Всю цю пострадкову мразоту, яка там, у рашці, треба всю знищити.

Винен не тільки окремий Путін, а всі, хто намалював війну, викликав її, спонсорував, наповнював бюджет грошима, щоб почати війну і її вести. Усі ці істоти мають бути покарані.

Хто такий Олександр Сотник

Олександр Сотник (творче ім'я – Саша Сотник) – письменник, публіцист, автор-виконавець пісень, диктор радіо і телебачення, блогер. Творець і автор каналу Sotnik-TV. Виступає з жорсткою критикою російської влади. 11 березня 2010 підписався під зверненням "Путін повинен піти". Під час російсько-української війни неодноразово виступав з осудом російської збройної агресії проти України, пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти