Після смерті Путіна в Росії почнеться релігійна громадянська війна - Жирнов

31 жовтня 2023, 14:00оновлено 3 листопада 2023, 13:59
2169
Реальну смерть Путіна видала б поведінка спецслужб, чутки схожі на ІПСО, вважає експерт.
Після смерті Путіна в Росії почнеться релігійна громадянська війна - Жирнов
Після смерті Путіна в Росії почнеться релігійна громадянська війна - Жирнов / Главред

У Мережі знову обговорюють стан російського диктатора Володимира Путіна - низка блогерів і телеграм-каналів повідомили про зупинку серця.

В інтерв'ю Главреду полковник запасу КДБ, ексрозвідник, політолог і публіцист Сергій Жирнов розповів, які наслідки спричинить смерть Путіна, кому вигідні чутки, і що вкаже на реальну смерть російського диктатора.

З чим, на ваш погляд, може бути пов'язана нова хвиля чуток про стан здоров'я Путіна?

Я думаю, що вона пов'язана, перш за все, з тим, що Путіну вже більше 71 року, і що він всім, грубо кажучи, набрид. Тому що людина сидить 24 роки на одному і тому ж місці – вона вже пересидів Брежнєва, наступний етап – сталінський, адже Сталін перебував при владі 30 років.

Зрозуміло, що в Росії так довго не живуть. Нагадаю, що середній вік чоловіків у Росії – 65-67 років, а по країні – 72 роки, тому що його жінки витягають. Всі сподівалися, що Путін мав бути звичайним російським чоловіком, а він, бачте, на жінку тягне і живе занадто довго. Напевно, у нього є якісь проблеми [зі здоров'ям], хоча я, відверто кажучи, думаю, що вони не такі серйозні, як того б хотіли деякі політичні опозиційні діячі.

Потрібно розуміти, що розмова про здоров'я Путіна – це не тільки аналітика. Ось я, наприклад, даю аналітику, намагаюся дивитися на нього і кажу, що у Путіна там краще або гірше. А є люди, які займаються політикою і просто роблять, в тому числі і політичну, ІПСО – запускають пропаганду для того, щоб дискредитувати Путіна (і, треба сказати, що це їм вдається).

Дивіться відео інтервʼю Сергія Жирнова Главреду:

Про Путіна були запущені меми - спочатку пуйло (самі розумієте з якою першою буквою), потім про плішивого карлика, пізніше – про крихітку Цахеса (до речі, це ще було за Шендеровича і "Ляльок", за що Путін не любив Шендеровича і потім прикрив цю передачу ). І де б вона не виникала, її гнобили і домоглися того, що Шендерович виїхав з Росії. Далі був мем про бункерного діда. І він працював, бо всі знають, що Путін сидить у бункері. Навіть коли співробітник ФСО втік за кордон (їх було навіть два), він підтвердив нам історію з двійниками і з бункерним дідом, який сказав, що у всіх резиденціях Путін має однакові кабінети, тому він може взагалі не вилазити з них, і ми ніколи не знаємо, в якому саме географічному місці він знаходиться – на Алтаї, Валдаї, в Сочі, Кремлі чи на Уралі. Потім ми всі бачили, скільки було мемів з приводу його довгого столу, за який він саджав Макрона, Шольца та інших іноземних діячів, а також Герасимова і Шойгу. Ми всі сміялися, що сидячи за цим столом, він бере морський бінокль, щоб з великими труднощами побачити, хто сидить на іншому кінці столу. І, до речі, зараз була зустріч з релігійними діячами, і виник новий мем через квадратний стіл з величезним простором посередині. На відміну від китайців, туди не стали ставити квіти, тому що, коли китайці ставили квіти, це виглядало, як труна і якийсь похорон. Це було і в минулому році, коли Путін їздив на саміт ШОС до Узбекистану. Зараз, коли Путін виступав в Китаї на форумі "Один пояс - один шлях", по-перше, всі сміялися, що задній фон у нього був жовто-синій, в кольорах українського прапора (і незрозуміло, чи то китайці над ним знущалися, чи то це сталося через недогляд), а по-друге, ця клумба створювала враження, що Путін ніби виступає на власному похороні.

Ще один з мемів, який причепився до Путіна – про двійників. Мовляв, або Путін насправді боїться народу і випускає свого двійника, або він сильно хворий і не може вийти на люди, тому замість нього виступає двійник. Це реально працювало – ніхто не міг повірити, що справжній Путін приїде до Маріуполя, де не перекриють рух (хоча в Москві, коли їде Путін, місто перекривають на три години), і сяде за кермо автомашини? Хто в це повірить?!

Тобто абсолютно явно, що у нього дійсно є двійники. А ФСОшник, який втік, розповідав, що була така ситуація, коли Путін поїхав в аеропорт з Сочі. І він був переконаний, що його приятель, який тоді з ним працював, тепер вільний. Він йому дзвонить і каже, мовляв, давай, може, по пиву, підемо куди-небудь, на що той йому відповів, що ні, я сиджу на місці. Це означало, що кортеж поїхав, а "шеф" нікуди не поїхав. Хоча всім показали, що Путін повернувся до Москви на літаку.

Генерал СВР – це група людей і людина, яка приховує своє обличчя і дані. Я сам не знаю, як його звуть – навіть коли ми готуємося до ефірів, я завжди його називаю Віктор Михайлович (мова йде про Віктора Єрмолаєва, якому, за деякими даними, нібито належить канал. - Главред). Я не знаю, де він знаходиться – ми з ним листуємося і робимо ефір тільки по Скайпу. Крім того, Валерій Дмитрович Соловей, колишній професор МДІМВ, у якого теж дуже активний власний канал. Обидва ці канали запускали ідею про хворобу Путіна – наприклад, про те, що у нього рак, і що замість нього виходить двійник. І конкретно цей канал запустив історію із зупинкою серця Путіна. Ця історія пройшла через усі світові медіа – десь її критикували, десь просто цитували, десь з нею навіть погоджувалися. Вона вже наробила дуже багато шуму, після чого вусатому прессекретарю Путіна Пєскову довелося вийти на публіку і в черговий раз виправдовуватися, що у Путіна все нормально зі здоров'ям, і у нього немає жодних двійників. Але оскільки Пєсков постійно бреше, то йому ніхто не повірив. І коли він вийшов і сказав, То це, навпаки, посилило сумніви, тому що якщо Пєсков каже "так", це означає "ні". Якщо Пєсков сказав, що у Путіна все відмінно зі здоров'ям, то насправді все у швах і абсолютний провал.

Найголовніше інше. Навіть якщо все це неправда (давайте виходити з того, що це просто ІПСО і тролінг), і насправді він живий-здоровий. Але для нього це абсолютно вбивча річ, тому що Пєскову знову довелося виходити на публіку і виправдовуватися. Тобто виходить, що тепер, коли з'являється Путін, нікого не хвилює, що він говорить – в основному йде розмова про те, двійник це чи ні, і здоровий він чи вмирає. Тобто насправді я вважаю, що це ІПСО з боку цих телеграм-каналів, хоча вони переконані у своїй інформації. Це їхнє право. Але в будь-якому випадку, навіть якщо це неправда, це працює, тому ці меми прилипли до Путіна, і тепер він вже або лисий карлик, або пуйло, або бункерний дід, або двійник, або мертвий Путін, що повстає з труни і намагається щось сказати.

А це означає, що президент Російської Федерації Путін делегітимізований. Все, немає цього президента. Хоча насправді не тільки це зіграло свою негативну роль для нього. Не менш вбивчою річчю для Путіна був похід Пригожина на Москву. Путін втік, його не було, його ніхто не вийшов захищати.

А кому вигідні такі ІПСО, про які ви говорите? Хто може їх запускати російські еліти чи сам Путін?

Це вигідно величезній кількості людей. По-перше, всім тим, хто ненавидить Путіна. Ви правильно сказали, що є певні еліти, які втратили через цю війну величезні гроші, можливість їх витрачати за кордоном, потрапили під санкції тощо. Тобто, звичайно, є олігархи, які зараз заробляють величезні гроші на війні. Їм його смерть невигідна, і вони будуть триматися за Путіна до останнього.

Але все одно є дві третини російського олігархату, який втратив від цієї війни. Який, безумовно, мріє про те, щоб Путіна грець вхопив. Вони, може бути, не готові влаштовувати ніяких революцій або державних переворотів, але якщо його вхопить грець, вони всі дістануть великі пляшки горілки з морозильника або шампанського і влаштують велике свято.

По-друге, всім опозиційним силам, які теж ненавидять Путіна і, природно, хочуть, щоб його режим закінчився. А оскільки цей режим персональний, то, безумовно, смерть самого Путіна багато в чому визначить вже смерть його режиму.

По-третє, Україні, тому що Путін персонально веде війну, і ми розуміємо, що його зникнення може стати ключовим фактором для припинення бойових дій, виведення військ РФ з України, виплати репарацій, визнання провини Російської Федерації, видачі державних злочинців тощо. І навіть якщо це просто породить якийсь бардак в Росії – громадянську війну або щось інше – це все одно вигідно Україні, тому що тоді Росія не зможе тримати 400 тисяч осіб з танками, гарматами і мінометами на українському фронті.

І, звичайно, це вигідно західному світу. Вірніше, певній його частини, тому що там є люди, які ставлять на Путіна (на кшталт Трампа, Орбана або Фіцо).

Китаю, до речі, це не вигідно. Тому що Китай поставив на Путіна – йому вигідний слабкий Путін, який буде "тривати вічно". І коли Сі Цзіньпін приїжджав до Москви, він почав з того, що сказав Путіну, що сподівається, що його переоберуть на чергові 6 років. Сі Цзіньпіну, звичайно, потрібен такий слабкий Путін, тому що він може з нього вити мотузки скільки завгодно. Він може користуватися дешевою російською сировиною, і робити з Путіним абсолютно всі вигідні Китаю рухи тіла.

Що, на вашу думку, може вказати на те, що Путін дійсно помер? Чи можуть проявитися якісь непрямі ознаки, які б вказали, що його дійсно не стало?Може якось поведінка певних служб зміниться, або пропагандисти якось інакше почнуть себе вести?

Пропагандисти будуть останніми, хто про це дізнається. Змінюється технічна робота служб, які забезпечують безпеку президента.

Якщо раптом Путіна реально на Валдаї вхопив грець, то люди, які живуть в навколишніх селах, повинні були побачити якийсь незвичайний рух – машини з мигалками, вертольоти, які літають туди – сюди. Цього не приховаєш.

У розвідці це називається "демаскуючі ознаки". Припустимо, є секретне виробництво – ви можете закопати завод в землю і таким чином спробувати його приховати від супутників. Але все одно у будь-якого такого виробництва є демаскуючі ознаки, і треноване око може їх впізнати. Відповідно, було б цікаво зараз подивитися, в якому режимі живуть Луб'янка, кремлівські лікарні, адміністрація президента РФ. Чи змінилося щось, і чи є якийсь рух, не зовсім нормальний у порівнянні зі звичайними днями. Інша справа, що я сиджу у Франції, і у мене можливості перевірити це немає. Можна подивитися якісь камери спостереження, але раніше це було складно зробити. Тому що, припустимо, можна було б сказати, як поводяться літаки, чи став більше літати президентський загін, але проблема полягала в тому, що в Москві був снігопад, і було паралізовано рух, як автомобільний, так і авіаційний. Ось це змазало картинку, і ми не можемо до кінця сказати, чи було це спровоковано тим, що Путін реально помер, і там всі переполошилися, або це через те, що просто була погана погода.

У зв'язку з цим у мене виникає питання – як довго спецслужби можуть приховувати факт смерті Путіна?

Формально, якщо дійсно є двійники, то можна приховувати скільки завгодно довго. Тобто допоки ці двійники зможуть видавати себе за Путіна. Можна взагалі замінити Путіна на двійника. У нас є анекдот (хоча це навіть реальність): у Парижі є тринадцятий квартал, де живуть азіати – в'єтнамці, китайці, тайці, лаоси. Для європейців вони всі на одне обличчя, і у них складні прізвища. Тому кажуть, що там багато людей, яким далеко за 100 років – 120, 130, хоча начебто так довго люди живуть не часто. Просто тому, що таке враження, що по одному паспорту живуть вже кілька поколінь. І коли вони приходять до поліції, хто їх відрізнить один від одного? Така ж ситуація може, грубо кажучи, виникнути і з двійниками, після чого Путін буде Кощієм Безсмертним і жити до 120 років. Але не дай бог, звичайно, тому що це буде жахливо.

Якщо говорити серйозно, все це буде можна робити так довго, як існує консенсус всередині еліти. Якщо консенсусу досягнуто, то еліта просто оголосить про смерть, і далі за Конституцією прем'єр-міністр замінює президента і нові вибори. А ось якщо в цій еліті немає консенсусу, то тоді вони не захочуть оголошувати, щоб Мішустін, грубо кажучи, не став виконуючим обов'язки президента і не отримав якихось преференцій за ці 90 днів.

Тоді можливо захочуть (припустимо, Патрушев) підсунути нам двійника, який скаже, що він хоче не Мішустіна замість себе, а когось іншого. І ось це, до речі, буде демаскуючою ознакою. Тобто, якщо ось зараз буде раптова зміна прем'єр-міністра, то це буде вже цікава річ і будемо її обговорювати.

Ви сказали, що еліти всередині РФ поки що не готові розвивати внутрішні конфлікти. Що чекає Росію після, і як це вплине на хід війни в Україні?

Насправді, ніхто нічого не знає, тому що в Росії немає соціології. Те, що останнім часом робить Кадиров зі своїм сином, і Путін підтримує всі ці справи, вказує на те, що все йде до громадянської війни, причому не тільки політичної, а й ідеологічної та релігійної. Тому, на жаль, Росію чекають складні часи.

Хто такий Сергій Жирнов

Сергій Олегович Жирнов – полковник запасу другого розряду, колишній розвідник-нелегал. Журналіст, економіст-міжнародник, громадський діяч, правозахисник, міжнародний консультант, пише cyclowiki.org.

У 1999-2001 роках прославився своєю безпрецедентною історією зі спробою в судовому порядку отримати на руки диплом про закінчення Кі КДБ СРСР. Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації з 1997 року відмовляється видати колишньому розвіднику-нелегалу Жирнову його власний диплом про закінчення давно розшифрованого шпигунського вузу під приводом небезпеки розголошення державної таємниці. Неординарна судово-шпигунська історія отримала широкий публічний резонанс в Росії і за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти