Затримано Павла Дурова: у чому його звинувачують і чому він виїхав із Росії

25 серпня 2024, 12:11оновлено 27 серпня, 09:29
716
Чому у Дурова немає нерухомості та де останнім часом проживав один із засновників месенджера Telegram.
Затримано Павла Дурова: у чому його звинувачують і чому він виїхав із Росії
Яке громадянство у Дурова/ колаж: Главред, фото: Instagram, Вікіпедія

Яке громадянство у Дурова після того, як він виїхав із країни-агресорки Росії - Главред зібрав цікаву інформацію. Відомо, що засновник відомої соціальної мережі "ВКонтакте" й Telegram Павло Дуров із 2017 року проживає у Дубаї, а у лютому 2021 році отримав громадянство ОАЕ.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Пропагандисти запанікували: в США пояснили, як арешт Дурова вплине на армію РФ.

Із відкритих даних відомо, що Павло Дуров одночасно є громадянином чотирьох країн - РФ, Сент-Кітс і Невіс (держава на Карибських островах), Франції та ОАЕ. Однак, сам Дуров заявив, що термін дії російського паспорта вже недійсний.

відео дня

Чому Павло Дуров виїхав із Росії

Відомо, що 16 квітня Павло Дуров заявив про те, що 13 грудня 2013 року ФСБ Росії вимагала від керівництва мережі передати особисту інформацію організаторів груп "Євромайдану", на що він відповів відмовою, пише Вікіпедія. У грудні ж відбулася угода про продаж частки в компанії.

За його словами, юрисдикція Росії не поширюється на українських користувачів соціальної мережі "ВКонтакте". Також Дуров зазначив, що поширення даних українських користувачів було б не тільки порушенням закону, а й злочином перед мільйонами користувачів із України.

22 квітня 2014 року стало відомо, що Павло Дуров виїхав за кордон і не збирається повертатися до Росії, через неможливість вести нормальний Інтернет-бізнес у цій країні.

Хто такий Павло Дуров?

Павло Дуров - російський підприємець, програміст, доларовий мільярдер. Один із творців забороненої в Україні соціальної мережі "ВКонтакте" та однойменної компанії. Засновник кросплатформенного месенджеру Telegram та інших проєктів, повідомляє Вікіпедія.

Навіщо заарештували Дурова

Вчора, 24 серпня, стало відомо, що у Франції затримали відомого програміста Павла Дурова. Як повідомляють ЗМІ, затримання відбулося через наявність французького ордера на розшук, яке було видане Національною дирекцією кримінальної поліції Франції в межах попереднього розслідування. Відомо, що у Францію Дуров прибув із Азербайджану - його ім’я було внесене до реєстру осіб, що розшукуються.

Ймовірно, затримання російського підприємця Дурова має низку цілей. Воно дозволяє правоохоронцям вдарити по злочинних угрупованнях, які використовують Telegram для здійснення злочинів, а також чинити тиск на європейські країни з метою посилення співпраці та боротьби з терористичною діяльністю на платформі.

Французьке правосуддя вважає, що відсутність модерації та співпраці з правоохоронними органами, а також використання Telegram для номерів "одноразового" користування та криптовалют роблять Павла Дурова співучасником у наркотрафіку, педокримінальних злочинах та шахрайстві, передає видання TF1.

Скільки дітей у Дурова

Програміст Павло Дуров вперше привідкрив завісу свого особистого життя. Він заявив, що він є біологічним батьком понад ста дітей по всьому світу.

Програміст розповів, що 15 років тому він вперше став донором біологічного матеріалу на прохання свого товариша, який не міг самостійно завести дитину. Відтоді його матеріалом скористалося понад 100 пар у 12 різних країнах світу.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти