Війська Росії у Білорусі і страх Лукашенка перед Москвою: експерт пояснила маневри Мінська

21 серпня 2021, 05:20
Режим Лукашенка робить все для того, щоб зберегти владу у Білорусі, сказала Ольга Харламова.
Лукашенко
Лукашенко не ризикне розмістити війська Росії у Білорусі - політологиня / Reuters

Слова невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка про можливе розміщення російських військ на території республіки є популізмом. Після спільних навчань солдати РФ залишать територію РБ, як це було 2 роки тому. Мінськ не піде на розміщення військового контингенту в країні, тому що бачить у такій ініціативі небезпеку для своєї влади. Про це заявила політологиня Ольга Харламова.

"На сьогодні слова про російську армію - це тільки слова. На сьогодні проводяться навчання з дуже невеликою присутністю російських солдатів. І я практично впевнена, що по закінченню цих навчань, як було два роки тому, російська армія залишить республіку Білорусь", - сказала вона в ефірі телеканалу Україна 24.

читайте також"Слабкість режиму" Білорусі: постпред РФ в ООН звинуватив Тихановську в заклику до "повалення" ЛукашенкаЗа її словами, Лукашенко неодноразово припускався подібних гучних заяв, які не несли будь-яких суттєвих наслідків. Слова про російських військових у Білорусі не слід сприймати буквально. Причиною тому є побоювання, що поява у РБ російської армії стане загрозою владі офіційного Мінська.

"Для білоруської влади на сьогоднішній день головною цінністю є сама влада. І вони роблять все можливе, щоб цю владу зберегти. І загрозу з боку Російської Федерації вони зчитують і розуміють", - підкреслила Ольга Харламова.

Заява Лукашенка про армію Росії у Білорусі

Глава Білорусі Олександр Лукашенко у липні заявив, що Мінськ буде готовий до розміщення російських військ на території республіки у тому випадку, якщо з'явиться загроза Союзній державі. Причому він висловив готовність розмістити у РБ "всі збройні сили з усіма видами озброєнь".

Спікер Кремля Дмитро Пєсков у відповідь сказав, що подібних звернень від офіційного Мінська не надходило. Щоб реалізувати такі заходи, треба виконати визначені законом процедури та повноваження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти