У ВООЗ попередили про атаку нового смертоносного вірусу

24 травня 2021, 15:04оновлено 24 травня 2021, 15:48
Тедрос Гебреїсус обнадіяв проривом у боротьбі з COVID-19.
Про атаку нового вірусу попередили у ВООЗ
Тедрос Гебреїсус / Reuters

Найближчим часом у світі ймовірна поява нового смертоносного вірусу, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреїсус.

Як підкреслив він в ході відкриття 74-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, трансляція якої проходила в Twitter ВООЗ, світ не востаннє зіткнувся з загрозою пандемії.

"Не востаннє світ зіткнувся із загрозою пандемії. Згідно з еволюційними оцінками, з'явиться новий вірус, який потенційно буде ще більш заразним і більш смертоносним, ніж нинішній вірус", - сказав Тедрос Гебреїсус.

Він закликав держави-члени ВООЗ підтримати масований ривок для вакцинації не менше 10% населення кожної країни до вересня.

У той же час він каже, що вже до грудня 2021 року вірогідний "порив" для досягнення мети — вакцинації не менше 30% людей.

За оцінками ВООЗ, для того щоб досягти вересневої мети, необхідно за чотири місяці вакцинувати 250 млн осіб в країнах з низьким і середнім рівнем доходів, включаючи всіх медичних працівників і людей з груп ризику.

читайте такожВООЗ оцінила можливість появи нових штамів COVID-19

Коронавірус в Україні:

  • За минулу добу в Україні зафіксували 1 тис. 334 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19.
  • Зокрема, за інформацією МОЗ, захворіли 86 дітей та 21 медичний працівник.
  • Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Дніпропетровській (190), Миколаївській (151) областях, Києві (125), Харківській (101) та Київській (75) областях.
  • Також за минулу добу госпіталізовано 1 тис.019 осіб. Одужали 6 тис. 999 осіб. Тестувань методом ПЛР здійснено 8 тис. Летальних випадків зареєстровано 68.
  • За весь час пандемії в Україні захворіли 2 млн 183 тис.855 осіб. Видужали 1 млн 957 тис. ПЛР-тестів проведено 10 млн 022 тис. Летальних випадків зареєстровано 49 тис.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти