У російській Держдумі обурилися через закриття телеканалів в Україні

8 березня 2021, 15:38
Те, що сталося з телеканалами 112 Україна, NewsOne і ZIK насамперед є ударом по демократії, а не по Росії, переконаний депутат Чепа.
Державна Дума, Держдума
У російській Держдумі обурилися через закриття телеканалів в Україні / Reuters

Заступник очільника комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа заявив, що закриття в Україні телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK, які пов'язують з кумом Путіна Віктором Медведчуком, викликає велике невдоволення серед людей. Насамперед це стосується російськомовних жителів.

"Це викликає велике невдоволення серед людей, насамперед російськомовних, тому що ці канали користувалися популярністю і мали певну альтернативну точку зору щодо багато питань", - заявив Чепа в коментарі RT.

За словами депутата, те, що сталося, є насамперед ударом по демократії, а не по Росії. Також парламентарій зазначив, що рішення щодо закриття телеканалів було ухвалено на тлі загострення ситуації на Донбасі.

"Спроба перенести відповідальність на Росію в умовах тотального невиконання Мінських домовленостей з боку України викликає велике занепокоєння, що вони пов'язують закриття телеканалів з подіями на Донбасі. Вони хочуть повністю замовчувати ситуацію, перекроювати її, і це викликає серйозну заклопотаність", — додав депутат.

Зазначимо, так Чепа відреагував на заяву радника міністра внутрішніх справ України Валерія Поцілуйка, який у розмові з телеканалом "Обозреватель" назвав закриття в країні телеканалів "сильним ударом" по Росії.

Санкції в Україні - про що йшлося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом запровадив санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про запровадження санкцій проти телеканалів. За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до ЄС і євроатлантичної інтеграції.
  • 20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції проти народного депутата від Опозиційної платформи - за життя Віктора Медведчука та його оточення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти