В РФ заблокували Instagram

11 березня 2022, 17:06
Соцмережу заблокував Роскомнадзор нібито через заклики до насильства проти росіян.
В РФ заблокували Instagram
В РФ заблокували Instagram/ УНІАН

В Російській Федерації заблокували Instagram нібито тому, що в соцмережі поширювалися заклики до здійснення насильства проти громадян РФ.

Про це повідомляється на сайті Роскомнадзора.

"У соціальній мережі Instagram поширюються інформаційні матеріали, які містять заклики до здійснення насильницьких дій щодо громадян Російської Федерації, зокрема військовослужбовців", – зазначають окупанти.

відео дня

Нагадаємо, раніше компанія Meta, яка володіє Facebook і Instagram, тимчасово дозволила використовувати у своїх соцмережах заклики до насильства проти російських військових та смерті Путіна.

У відповідь на це Генпрокуратура Росії після обіду у п’ятницю, 11 березня, попросила обмежити доступ до Instagram в РФ. Крім цього, прокуратура країни-агресора звернулася до суду з вимогою, щоб Meta визнали екстремістською організацією.

Також раніше Facebook ввів санкції проти російських пропагандистів, у відповідь Росія заблокувала соцмережу. Генпрокуратура РФ за погодженням з МЗС РФ визнала соціальну мережу Facebook "причетною до порушення прав і свобод громадян Російської Федерації".

Перед цим Росія залишилася і без Twitter – у соцмережі заблокували можливість реєстрації акаунтів для росіян.

Крім цього, повідомлялося, що Instagram почав "таврувати" пропагандистів, а Київстар, Vodafone і lifecell заблокували доступ до мереж з РФ і РБ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти