В окупованому Криму назвали винних у водній блокаді півострова

15 березня 2021, 08:18оновлено 15 березня 2021, 09:48
Економічний збиток від перекриття Північно-Кримського каналу обчислюється мільярдами, заявили на півострові, і назвали тих, хто несе відповідальність за це.
Крим вода
В окупованому Криму назвали винних у водній блокаді півострова / УНІАН

Глава так званого парламенту окупованого Росією Криму Володимир Константинов назвав тих, кого вважає винними у водній блокаді півострова, серед них - нинішні нардепи України Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв. За його словами, відповідальність лежить і на п'ятому президентові Петру Порошенку і нинішньому лідері країни Володимирі Зеленському.

"Водну блокаду ми розцінюємо як спробу геноциду та фізичного знищення людей. За її організацією стоять колишні кримські політики й бізнесмени, які після возз'єднання Криму з Росією втекли до України. Це Андрій Сенченко, а також лідери визнаної екстремісткою і забороненою в Росії організації "Меджліс кримсько-татарського народу" Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв", - заявив Константинов у коментарі РИА Новости.

Крім того, за словами Константинова, відповідальність лежить на президентах України — Петрі Порошенку, з чиєї згоди все було зроблено, і Володимирі Зеленському, який "продовжує розпочатий курс варварського ставлення до кримчан".

"Економічний збиток (від перекриття Північно-Кримського каналу) обчислюється мільярдами. Це й екологічні проблеми, пов'язані з бездіяльністю каналу. Його самовільне одностороннє перекриття не вписується у жодні рамки й порушує всі міжнародні норми", — підкреслив Константинов.

Кримське питання - про що йшлося раніше:

  • 26 лютого президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії. Штати продовжують працювати над тим, щоб притягнути РФ до відповідальності за її зловживання й агресію щодо Києва. США шанують мужність учасників Революції 2014 року й вірять у прагнення України до мирного і демократичного майбутнього.
  • 26 лютого президент Володимир Зеленський подякував лідеру США Джо Байдену за підтримку України та невизнання російської анексії Криму. Він запевнив, що українці високо цінують підтримку американської держави.
  • 1 березня прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не здійснювала анексію Криму, півострів на законних підставах возз'єднався з РФ.
  • 11 березня Рада національної безпеки та оборони затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. Як заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, документ перебуватиме в загальному доступі, також його переведуть на англійську мову і відправлять союзникам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти