У Брюсселі розповіли, наскільки ймовірні нові санкції проти Росії

19 квітня 2021, 16:42
Керівник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель відповів на питання з приводу того, чи виношують в Брюсселі плани щодо нових санкцій проти Росії.
Боррель
Жозеп Боррель / Reuters

Європейський Союз поки не готує нових санкцій проти Російської Федерації. Про це в понеділок, 19 квітня, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель в рамках пресконференція за підсумками неформального онлайн-засідання Ради ЄС.

"На даний момент немає будь-якого руху в бік нових санкцій", - зазначив він.

Боррель також додав, що Євросоюз висловлює повну солідарність з Чехією, яка вислала російських дипломатів. Як підкреслив представник Брюсселя, прохань до інших країн вжити аналогічні заходи від Праги не надходило.

читайте такожУ ЄС заговорили про конфлікт РФ з Україною і попередили Москву

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У 2014 році Росія окупувала частину території України – Автономну Республіку Криму і Донбас. Внаслідок цього політичні відносини Москви і Брюсселя серйозно погіршилися. Світова спільнота вважає Росію державою-агресором, яка грубо порушила міжнародне право. Відносно Російської держави, а також чиновників, політиків і бізнесменів, введені різні санкції Заходу.
  • Глава МЗС РФ Сергій Лавров допускав ситуацію, при якій Москва може піти на розрив відносин з Євросоюзом. За його словами, такий сценарій можливий у тому випадку, якщо Брюссель запустить санкції проти стратегічно важливих секторів економіки Росії.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що слова Лаврова були вирвані з контексту. Росія буде готова піти на розрив відносини з ЄС тільки в крайньому випадку і з ініціативи Брюсселя.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти