Завзятість ЗСУ та величезна підтримка НАТО допоможе Україні виграти цю війну - Столтенберг

17 лютого 2023, 23:04
Генсек НАТО підкреслив, що увесь світ наразі бачить як українці протистоять тисячам солдатів, яких РФ кидає на поле бою.
Столтенберг, ВСУ
Столтенберг висловив впевненість у перемозі України у війні з РФ / 128 окрема гірничо-штурмова Закарпатська бригада, УНІАН

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив прогноз стосовно того, чи зможуть Збройні сили України витіснити російських загарбників з нашої землі до кордонів 1991 року.

"Війна за своєю природою непередбачувана, а тому ми завжди стараємося бути обережними та не робити завеликих прогнозів. Але те, що ми вже бачили – це сила, це вправність українських Збройних сил", - підкреслив Столтенберг в інтерв'ю ТСН.

Він зауважив, що російський диктатор Володимир Путін думав, що візьме під контроль Київ за лічені дні. Натомість українські захисники відтиснули загарбників на північ на самому початку війни, потім на схід – на харківському напрямку, потім на півдні, звільнивши Херсон.

Як зазначив генсек НАТО, увесь світ наразі бачить як українці протистоять тисячам солдатів, яких РФ кидає на поле бою, намагаючись знову захопити українські території.

"Тож, як на мене, хоробрість, сила і завзятість українських Збройних сил, помножена на чимдалі більшу підтримку членів НАТО та держав-партнерів, зробить можливим для України виграти цю війну. А це надзвичайно важливо, бо в протилежному разі світ стане набагато небезпечнішим і вразливішим", - резюмував Столтенберг.

Нагадаємо, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що директор країни-агресорки Росії Володимир Путін не хоче завершувати війну проти України миром. Він починає нові наступи і завдає ударів по цивільній інфраструктурі. Західному світу слід продовжити в швидкому темпі постачати ЗСУ зброю і боєприпаси, щоб українська армія змогла відвоювати свої території і здобути перемогу у війні.

Також Столтенберг підкреслив, що протистояння між Північноатлантичним альянсом та Москвою може тривати дуже багато років. "НАТО має бути готове до тривалого протистояння з Росією після безпосередньої кризи, спровокованої річним вторгненням російского президента Володимира Путіна в Україну… Нам потрібно бути готовими до довготривалих перспектив, це може тривати багато, багато, багато років", - сказав Столтенберг.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти